dissabte, 14 de setembre del 2024

Festival de Corals Festes de Tavernes 2024: la crònica, fotografies i vídeos de les actuacions




La  Casa de la Cultura va acollir anit el tradicional "Festival de Corals Festes de Tavernes 2024", que enguany presentà com a corals participants les valleres "Cor de Cambra XV de març" i la"Coral Marinyén", i actuà com a coral convidada el "Coro Semblante Rociero" de Lasarte-Oria (Guipúscoa-País Basc). 
 
 
 
 
I com a explicació d'aquesta visita, cal dir que la gestió que ha facilitat aquest encontre entre corals ha estat obra de Juan Navarro, músic valler format a la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes i clarinet solista de l’Orquestra d’Euskadi, que toca també la guitarra i codirigeix la coral "rociera".
 



El públic de la Casa de la Cultura, totalment entregat, era nombrós, encara que no l’omplia totalment, com ha passat en altres ocasions, segurament a causa dels diversos actes quasi simultanis que s’estaven realitzant com ara el Festival de Danses populars. Els assistents ho han passat d’allò més bé i ha aplaudit llargament totes les actuacions, especialment la de la coral basca. 
 


L’acte, presentat per Paco Boscà, ha començat amb l’actuació del Cor de Cambra XV de Març, dirigit per Fran Lledó, que amb el seu alt nivell artístic ens ha oferit un espectacle perfecte que ha entusiasmat el personal.

Les obres interpretades foren:

1 Nga Iwie – Pop Maorí
2 El cant de la Muixaranga - himme valencià, arranjat per Ximo Cafarena amb lletra de Vicent Torrent.
3 What a wonderful world - Tiele i Weiss. Arranjament Mombriedro
4 Stand by me - King Leiber i Stoller. Arranjament Minal
5 Lollipop – B. Ross, J. Dixon


La segona actuació va correspondre a la coral invitada, el Coro Semblante Rociero de Lasarte-Oria dirigida per José Pérez Acosta i Juan Navarro. Cal destacar que les seues integrants lluïen vestits de sevillanes per a l’ocasió. 
 
 
 
 

Les obres interpretades foren:

1 Pupurri de rumbas
2 Los últimos caminos
3 Entre los pinos descubrirás
4 La arena me llama
5 San Sebastián por sevillanas
6 A la Valldigna


El públic quedà entusiasmat amb l’actuació de la coral rociera, i dempeus va aplaudir llargament l’actuació. Cal destacar que la sevillana “A la Valldigna” ha estat creada per José Perez Acosta per a l’ocasió de la visita a Tavernes i la lletra parla de les meravelles que poden trobar en aquest nostre racó del món. Adjuntem davall la lletra de l’obra.
 
 
 




I finalment actuà la coral Marinyén dirigida per Fran Lledó. Les peces interpretades foren

1 Ukuthula – Espiritual africana
2 Esta tierra – Javier Bustos
3 Contigo en la distancia – Bolero
4 Moon river – Alain Langrée, Henry Mancini
5 Por ti volaré – Francesco Sartori, Lucio Quarantotto

La primera de les obres, l’espiritual africana Ukuthula va ser interpretada a peu d’escala i a la vora del públic. Cal destacar l’actuació de la pianista Andrea Sansaloni, que participa en algunes de les obres.

Finalment la coral rociera i les corals de Tavernes (foto superior) cantaren conjuntament en la llengua d’Euskadi com a cant comú la cançó "Nerea Izango Zen" (o Txoria Txori), una cançó original del cantautor basc Mikel Laboa a partir d'un poema de Joxean Artze, i que s'ha convertit en un himne que ens parla de la llibertat i l'amor. 
 
 
 

Al final del cant comú Fran Lledó presentà Juan Navarro al públic pel seu treball a l’orquestra d’Euskadi i a la coral rociera. Gràcies a ell ha estat possible que el Coro Semblante Rociero actuara a Tavernes.
 
  ELS VÍDEOS DE LES ACTUACIONS
 

  


 What a wonderful world

 

Popurri de rumbas

 

A la Valldigna

Ukuthula


Moon River. Andrea Sansaloni al piano


Cant comú: "Nerea Izango Zen"  (o Txoria Txori)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.