dissabte, 10 d’agost del 2024

Un terratrèmol d'intensitat 3'3 i epicentre prop de Gandia es fa notar a Tavernes i platja


Fa només uns minuts molts veïns de Tavernes i la platja, sobre tot si viuen en pisos alts, han notat un petit tremolor. El terratrèmol ha estat confirmat pel Centre Sismològic Europeu-Mediterrani (EMSC) amb una magnitud 3,2 i ha tingut lloc prop de Gandia. No s'ha donat avís de cap incidència ni dany material.

El succés ha tingut lloc exactament a les 18.31 hora local, a una profunditat molt superficial de 5 km. La magnitud exacta, l'epicentre i la profunditat del terratrèmol poden revisar-se en les pròximes hores o minuts, a mesura que els sismòlegs revisen les dades i refinen els seus càlculs, o a mesura que altres agències emeten el seu informe. De fet un segon informe de  l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) d'Espanya ha qualificat el sisme com de magnitud 3,3.

Les localitats pròximes a l'epicentre del sisme, com ha passat a Tavernes i platja, han pogut sentir com un  tremolor molt feble i entre aquestes hi ha Aielo de Rugat (210 habitants), a 14 km de l'epicentre, Oliva (28.400 habitants) a 15 km, Gandia (80.000 habitants) a 18 km, Dénia (44.500 habitants) a 20 km, Tavernes de la Valldigna (18.200 habitants) a 26 km, Xàbia (31.600 habitants) a 28 km i Cullera (24.100 habitants) a 29 km. 

Segons la informació i gràfic del web Volcano Discovery

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.