dijous, 1 d’agost del 2024

Proves per a previndre el càncer de còlon en la zona bàsica de la Valldigna (Tavernes, Simat i Benifairó)

 

 La població d’entre 50 i 69 anys de la zona bàsica de salut de Tavernes - inclou Simat i Benifairó - que acceptaren participar en el programa de Prevenció de Càncer Colorectal (PPCCR) rebran un kit per a fer-se la prova. El programa està coordinat des del Centre de Salut Pública de Gandia i hi participen un ampli nombre de professionals de l’àmbit sanitari, tant dels equips d’Atenció Primària com dels servicis de Laboratori.

Les persones que van acceptar participar en el programa rebran en el seu domicili un kit mèdic mitjançant el qual podran prendre una mostra de la seua femta que facilitarà conéixer si hi tenen sang oculta i així tractar precoçment possibles lesions. A les persones amb resultat positiu se'ls oferix la possibilitat de realitzar una colonoscòpia per a completar l’estudi.

El Centre de Salut Pública, com a coordinador comarcal, recorda periòdicament a la població de les diferents zones del Departament de Salut de Gandia la importància de sumar-se al programa de cribratge amb la finalitat de detectar el càncer de còlon en estadis precoços, fins i tot abans que apareguen símptomes, la qual cosa permet millorar el pronòstic i poder aplicar tractaments menys agressius.

El programa també duu a terme la detecció per tractar els pòlips de còlon. Aquests tumors es consideren benignes, no obstant això, amb el pas del temps poden esdevindre malignes i arribar a estadis canceroses, especialment els pòlips adenomatosos, per la qual cosa també resulta fonamental detectar-los i tractar-los a temps.

El càncer de còlon és un tumor maligne en la mucosa de l'intestí gros, essent el tercer tipus de càncer més freqüents en homes i el segon en les dones, després del càncer de mama. Aqust tipus de càncer no dona símptomes fins estar en fase avançada, per tant es fonamental el diagnòstic precoç, com a millor remei per poder guarir-lo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.