diumenge, 18 d’agost del 2024

La Regidoria d'Obres té a punt actuacions en carrers per un valor que supera els 1'1 milions

 


La Regidoria d'Obres que dirigeix el regidor Josep Llàcer invertirà 1'1 milió d'euros en actuacions en carrers del poble amb l'objectiu de millorar aspectes com la conducció d'aigua potable, clavegueram, millora de l'accessibilitat i, fins i tot, deixar conduccions a punt soterrades per a futures necessitat (internet, telefonia, electricitat).

"Són actuacions que segueixen la línia que des de la Regidoria d'Obres ja vam marcar en passades legislatures i que han significat quantitats milionàries en millora de carrers. Quan vam iniciar aquest programa a partir del 2018 i després de reflotar l'economia municipal, vam fer un estudi de necessitats que superava en molt els 6 milions d'euros per escometre nomes accions en els carrers més necessitats. Sabem que tots volen tindre el carrer en perfectes condicions, tenim la voluntat d'atendre les demandes veïnals, però les actuacions no poden ser totes alhora i es prioritzen en base a criteris tècnics d'estat de carrers i instal·lacions" ens ha explicat Llàcer.

 

 

El regidor de Compromís ha reivindicat el treball fet les dues passades legislatures, quan a pesar del deute municipal i la mala situació econòmica, la inversió en carrers del nucli de Tavernes va ser de més 1'6 milions d'euros (600.000 euros zona alta, més de mig milió zona centre i 550.00 euros zona baixa). Però va ser en la platja on, a més de la millora de distints carrer, es va executar la inversió més forta: la creació del vial perimetral, amb la urbanització dels carrers adjacents i construcció del col·lector enterrat, que va suposar una inversió de vora 3'5 milions d'euros. "És lamentable que la Generalitat no haja encara complit la part que li correspon, amb l'execució de la segona fase que ells han de sufragar per complet" .

 

 

Actuacions programades per la Regidoria d'Obres i de pròxima execució

Les pròximes actuacions, amb una inversió de prop de 600.000 euros del romanent de tresoreria del pressupost de l'any passat, és la reurbanització del carrer Nou i Cristóbal Almel·la, un projecte redactat en el 2023 pel govern de Compromís i que compta amb les obres ja licitades i adjudicades. Començaran aviat i s'han d'acabar en 6 mesos. 

Entre les obres de millora de voreres, canonades d'aigua, electricitat, etc. cal destacar la millora de seguretat que representa el pas de vianant intel·ligent en l'encreuament carrer Nou i Metge Grau, per evitar que els vehicles acceleren perquè veuen en verd el semàfor de la carretera, a un centenar de metres i soluciona els problemes derivats del barranc soterrat al davall del carrer.

 

 

Actualment hi ha en fase de licitació la reurbanització de dos carrers, Buenos Aires i Alacant, amb un inversió prevista inicial entre els dos de 530.000 euros. Unes obres que servira per reparar les voreres, però eixa tasca dura aparellada la substitució de totes les instal·lacions: clavegueram, aigua potable i alhora millorarem l'accessibilitat"

Aquesta obra es contempla dins del Pla d'Inversions 2022-2023 de la Diputació Provincial de València, i segons els terminis que hi ha en el plec de licitació, poden vore l'inici a octubre-novembre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.