dimarts, 6 d’agost del 2024

APUNTEU-VOS A L'AGENDA: Programació completa del Festival Sete Sois Sete Luas (del 10 al 14 d'agost)



Us oferim, resumida, la programació d'enguany del Festival Sete Sois, Sete Luas, que pren la denominació del malnom de dos dels personatges principals (Baltasar i Blimunda) de la novel·la “Memorial del convent”, de la qual és autor el "Premi Nobel" José Saramago. 

Va nàixer el 1993 a iniciativa d’Itàlia i Portugal sota la idea que les iniciatives culturals de qualitat i nacionals no han de ser exclusives de les grans capitals i va comptar des del primer moment amb el recolzament de personatges com Dario Fo i José Saramago, premis Nobel en el 1997 i 1998 respectivament. A Tavernes, les primeres actuacions foren el 1996,  i l'any 1997 seria elegida seu espanyola del festival, condició que manté fins ara.

PROGRAMACIÓ COMPLETA I RESUMIDA DEL FESTIVAL SETE SOIS, SETE LUAS

10 agost  20:00 hores ERMITA DE SANT LLORENÇ

NOÈLIA LLORENÇ “TITANA”



Noèlia Llorens ‘Titana’, la veu poderosa, descarada i alegre del cant tradicional valencià. Fa anys que canta en carrers i places i ja s’ha guanyat l’estima i el reconeixement de les nits dels barris i pobles de l’horta valenciana. Ha arribat per quedar-se i té la veu, la força i el carisma per marcar un abans i un després al món de la música tradicional valenciana.

Més informació ja publicada

11 agost 22:30 hores PARC DEL LLAC, PLATJA DE LA GOLETA

FIORENZA CALOGERO (Itàlia)


Fiorenza Calogero és una famosa cantant i actriu napolitana. Juntament amb una intensa activitat teatral, continua una brillant carrera musical com a solista. És una de les millors intèrprets de les melodies tradicionals napolitanes, des de la villanella fins als autors contemporanis. En el 2001 va guanyar el Premi Saint Vincent al millor intèrpret i  el 2007 va representar la música napolitana en la celebració del Columbus Day a Nova York.


12 agost 22:00 hores PARC DEL LLAC, PLATJA DE LA GOLETA

JEUNESSE VII DAS CIDADES 7SÓIS (Mediterráneo)

Producció musical original del Festival Sete Sóis Sete Luas compta amb la participació de mestres i jóvens de gran talent provinents de diferents cultures musicals arrelades en els països de la Xarxa Sete Sóis Sete Luas i guanyadors del Premi Revelació SSSL 2023 en el seu país d’origen. La direcció musical és del famós guitarrista portugués José Peixoto (ex Madredeus), junt al cantautor i baixista de Cap Verd Rolando Semedo i el jove virtuós luxemburgués de la trompeta Daniel Migliosi. 

 

 13 agost 22:30 hores PARC DEL LLAC, PLATJA DE LA GOLETA

GALANDUM GALUNDAINA (Portugal)

 

El grup de música tradicional  Galandum Galundaina naix amb l’objectiu d’arreplegar, investigar i difondre el patrimoni musical, danses i llengües de les terres mirandeses. El repertori del grup presenta melodies tradicionals i, alhora, ritmes moderns, sempre amb una gran capacitat de transmetre emocions fortes al públic.  Galandum Galandaina és un dels grups portuguesos més internacionals, amb importants festivals de música tradicional i música del món a Portugal, Espanya, França, Bèlgica, Alemanya, Cuba, Cap Verd, Brasil, Mèxic i Malàisia.

14 agost 22:30 hores PARC DEL LLAC, PLATJA DE LA GOLETA

TEO COLLORI & MOMENTO CIGANO (Slovenia) -  CUSTÓDIO CASTELO & ANA PAULA GONÇALVES (Portugal)

Producció original del Festival Sete Sóis Sete Luas. Teo Collori, amb el seu grup musical Momento Cigano, és l’autor més important de l’escena de jazz eslovena. La seua música incorpora diversos estils, des del rock al metall, al funk, al jazz i al cigano jazz. En aquest nou projecte musical col·labora el gran mestre de la guitarra portuguesa Custódio Castelo i la cantant de fado Ana Paula Gonçalves, i creen un concert únic de fusió entre el fado i la música cigana.


12 y 13 agost

TALLER DE CUINA DEL SUD DE FRANÇA 3 hores al dia de 17 a 20 hores

 

SABORS DEL SUD DE FRANÇA AMB EL CHEF GREGORY DOUCEY (Francia)

Preparació per al públic del Festival d’un plat o tapa per a una degustació abans de començar el concert del 13 d’agost. L’Experiència de Sabors de la regió d’Occitània, al sud de França, és un bufet de tapes per a tot el públic, amb degustació de plats típics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.