dilluns, 22 de juliol del 2024

Una gran pedra caiguda de Les Creus destrossa la tanca dels abrics de Monssèn Ricard

 

El despreniment d'una pedra de considerable grandària des de la muntanya de Les Creus ha destrossat una part de la tanca metàl·lica que protegia els abrics de Mossèn Ricard, que queden sense protecció,  alhora que  servia també com a element de dissuasió davant els autors de possibles actes vandàlics. 

 

Els abrics de Mossèn Ricard, ubicats en la muntanya de les Creus, són Bé d'Interés Cultural i per tant, cal la seua protecció i la reparació de la tanca. L'any 2011 el Centre Excursionista de Tavernes impulsava una iniciativa que va comptar amb l'enviament d'informes a la Conselleria d’Educació i Cultura i Esport demanant que inclogués els abrics en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià dins de la relació de coves, abrics i llocs d’art rupestre de les comarques de València.

 

El jaciment abric de Mossèn Ricard, prop de les Fontetes de Cantus, és un dels pocs exemples existents amb manifestacions gravades de tipus fusiforme de l’època prehistòrica, en concret del Mesolític Inferior, i estan datats entre l’any 12.000 i 9.000 aC. 






Vista general dels abrics i la tanca abans del despreniment

 
El govern de Compromís va sol·licitar i obtindre una subvenció de 37.000 euros de la Conselleria d’Educació, als quals l'Ajuntament va sumar altres 16.000 per construir una zona protegida envoltada d'una tanca metàl·lica, amb una porta, per accedir-hi a l'interior. Alhora es van millorar els accessos des de la població, es va condicionar el paratge i es va obrir un sender nou des del sender general que puja a les Fontetes de Cantus, pensant en una futura  museïtzació del jaciment.
 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.