dijous, 4 de juliol del 2024

Juanjo Bosca, del CETV, aconsegueix efectuar la travessera de les Torres del Paine, en ple hivern austral.



Juanjosé Boscà, alpinista del Centre Excursionista de Tavernes, ha aconseguit un nou repte dins de l'Expedició del Massís Paine en haver efectuat amb èxit la "Travessia Torres del Paine" en ple hivern xilé. El Parc Nacional Torres del Paine està ubicat a la regió de Magallanes i Antàrtica xilena, en la comuna de Torres del Paine, província d'Última Esperança, de la nació de Xile on, per situar-se a l'hemisferi sud, ara mateix és rigorós hivern.

 

 



Juanjose Bosca ha estat diversos dies recorrent el Parc Nacional gaudint dels seus preciosos llacs, alguns dels quals per les baixes temperatures de l'hivern austral estaven congelats, cas del llac Sarment, la llacuna Amarga, el llac Noderjorn i el llac Peohe, abans d'endinsar-se en la vall Asensio, seguint el riu Paine amb increïbles vistes als Corns del Paine. 

 



Una experiència que necessitava d'una bona preparació perquè l'últim dia, després de passar tota la nit nevant i amb un fred intens, era el moment d'acostar-se a la base de les Torres del Paine, sens dubte un recorregut que et deixa sense paraules per l'increïble del paisatge, però que resulta molt dur per als alpinistes per l'enorme quantitat de neu i fred intens. 

 



I dins de la dificultat una més d'afegida: calia fer empremta perquè en aquests dies de l'hivern ningú no havia  transitat prèviament per la ruta, de manera que la intensitat de l'activitat creixia i creixia en els últims trams, fins al punt de no poder avançar perquè la tongada de neu de vegades era de més de metre i mig.

 

 

 Quan només faltava ben poc per aconseguit tot el tram i arribar al final, la  meteorologia adversa i la neu van decidir: no es podia avançar.. ara com diu Juanjosé Boscà ningú li traurà la satisfacció d'haver viscut aquesta enorme experiència en el paratge que podem qualificar per la seua bellesa la "Vuitena Meravella del Món".

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.