dimecres, 10 de juliol del 2024

Avui dimecres i demà dijous AEMET ha activat avisos al nostre territori per l'onada de calor

 

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) te activada l'alerta groga per una onada de calor extrema que afectarà l'interior sud i litoral sud del País Valencià al llarg dels pròxims dies. L'alerta inicial és per al dimecres (es lliura la Marina Alta alacantina) i  el dijous, dia en què arribarem al màxim de calor amb valors superiors als 40 °C a Ontinyent o Requena, i també valors molt alts en la costa.

La previsió per a aquests dies és:

El dimecres, dia 10, dia del Clot de la Font, s'activa l'alerta groga. Predomini de cel poc nuvolós o buidat, amb temperatures en ascens i el vent es mantindrà fluix de l'est i sud-est.

El dijous, dia 11, és la jornada més crítica segons les previsions. Cels poc nuvolosos o sense, amb intervals de núvols baixos en el litoral al matí. Les temperatures en ascens fins a valors que poden superar els 40 °C en localitats de l'interior. El vent persistirà fluix de l'est i sud-est.

Tot seguit us oferim les dades previstes per  a Tavernes 

 

Mesures de precaució davant l'onada de calor

L'AEMET recomana prendre mesures per a mitigar els efectes de la calor extrema, com per exemple evitar l'exposició directa al sol en les hores centrals del dia, cuidar la hidratació, utilitzar roba lleugera i de colors clars, i prestar especial atenció a xiquets, persones majors i persones amb situació de salut precària.

S'indica a agricultors i treballadors a l'aire lliure que prenguen precaucions addicionals i ajusten els seus horaris de treball fora dels moments de major intensitat tèrmica i, en general a tothom, evitar activitats físiques intenses les hores de major calor i utilitzar ventiladors o sistemes d'aire condicionat per a mantindre els interiors frescos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.