dilluns, 8 de juliol del 2024

Aquesta setmana patirem la primera onada de calor, amb temperatures que fregaran o superaran els 40ºC



L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha activat l'alerta groga per una onada de calor extrema que afectarà l'interior sud i litoral sud de la província de València al llarg de la setmana. L'alerta inicial és per al dimecres, entre les 13 i les 21 hores, però segurament s'allargarà el dijous, dia en què arribarem al màxim de calor amb valors superiors als 40 °C a Ontinyent o Requena, i també valors molt pròxims en la costa en la costa.

La previsió per a aquests dies és:

El dimarts, dia 9, predomini de cels poc nuvolosos amb temperatures mínimes en lleuger descens i màximes en ascens. El vent de l'est i sud-est, fluix en general, però amb intervals de moderat en el litoral.

El dimecres, dia 10, dia del Clot de la Font, s'activa l'alerta groga. Predomini de cel poc nuvolós o buidat, amb temperatures en ascens i el vent es mantindrà fluix de l'est i sud-est.

El dijous, dia 11, és la jornada més crítica segons les previsions. Cels poc nuvolosos o sense, amb intervals de núvols baixos en el litoral al matí. Les temperatures en ascens fins a valors que poden superar els 40 °C en localitats de l'interior. El vent persistirà fluix de l'est i sud-est.

Tot seguit us oferim les dades previstes per AEMET per a Tavernes 

 


 
Mesures de precaució davant l'onada de calor

L'AEMET recomana prendre mesures per a mitigar els efectes de la calor extrema, com per exemple evitar l'exposició directa al sol en les hores centrals del dia, cuidar la hidratació, utilitzar roba lleugera i de colors clars, i prestar especial atenció a xiquets, persones majors i persones amb situació de salut precària.

S'indica a agricultors i treballadors a l'aire lliure que prenguen precaucions addicionals i ajusten els seus horaris de treball fora dels moments de major intensitat tèrmica i, en general a tothom, evitar activitats físiques intenses les hores de major calor i utilitzar ventiladors o sistemes d'aire condicionat per a mantindre els interiors frescos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.