dissabte, 20 de juliol del 2024

AEMET canvia l'avís groc a avís taronja per divendres i dissabte, màxima calor a la Valldigna i gran part del territori valencià

 

La primera onada de calor del 2024 a Espanya va començar ahir amb temperatures generals molt altes i amb un canvi significatiu respecte les previsions primeres d'AEMET, que les ha actualitzades i en la zona de la Valldigna i el sud del País Valencià on abans l'avís era groc ha passat a ser taronja per extremes temperatures fins al dissabte, on podem arribar fàcilment a registres no molt habitual, superiors als 40º C. 
 
Els registres d'ahir divendres ja notaren l'increment de temperatures i tot el territori valencià "va gaudir" entre 30-35°C de manera general, on novament les comarques centrals, sud de València i nord d’Alacant  fregaren ahir els 40º C en alguns punts. 
 
 
Mapa de calor de dissabte

No obstant això, avui dissabte és el dia pitjor quan s'espera que  bufe el ponent i farà que les comarques de la Canal de Navarrés, La Costera, La Vall d’Albaida, La Safor o inclús la Marina Alta tinguem de manera general temperatures per damunt dels 40°C i inclús amb valors de 45°C a poblacions de la Costera.

S'espera per tant un dia d’autèntic infern amb una nit tropical de dissabte a diumenge amb mínimes probables de vora 30°C i on tampoc es pot descartar algun rebentó tèrmic o fins i tot alguna tronada seca en punts de l’interior nord del territori Valencià.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.