dimecres, 17 de juliol del 2024

A partir d'avui ens afectarà la primera onada de calor de l'estiu del 2024

 
La primera onada de calor del 2024 a Espanya ja s'ha decretat amb calor general en la península que començarà a ser intens avui dimecres, encara que serà demà dijous quan donarà principi la primera onada de calor de l'estiu, amb màxim el divendres i temperatures de més de 40° C en moltes regions. A hores d'ara les comarques del sud de València tenim avís groc d'AEMET per al divendres, com es pot vore en el mapa superior.
 
L'origen el tenim en una massa d'aire molt càlida i seca que envairà la península fins al dissabte. Excepte el Cantàbric i zones del nord-oest, la resta del territori peninsular es veurà afectat per aquesta primera onada de calor de l'estiu, principalment la meitat sud i nord-est de la península.

El divendres serà el pitjor dia de l'episodi, quan seran les màximes més altes, 40° C que podran superar-se en zones d'Extremadura, Castella-la Manxa, Andalusia, Múrcia i a la vall de l'Ebre. Al Guadalquivir podrien acostar-se als 45 °C. A aquesta calor, se li sumarà l'entrada de calitja que sobretot afectarà el Mediterrani.

Les temperatures mínimes pujaran i les nits tropicals i equatorials s'estendran per la península on en moltes zones del sud, centre i del Mediterrani, podrien no baixar dels 20° C o 25° C entre el divendres i dissabte.

Aquesta primera onada de calor de l'estiu afectarà el País Valencià a partir del dijous i les comarques de l'interior poden aconseguir fins als 37° C, amb augment el dissabte, amb màximes previstes fins als 42-44º C a les valls del Xúquer i del Segura, segons la predicció de l'AEMET.
 
La previsió d'AEMET per a Tavernes la podeu consultar en el quadre següent
 



La massa d'aire molt càlida i seca des del nord d'Àfrica s'acompanyarà de pols en suspensió, que donarà lloc a la presència de calitja en gran part de la meitat sud i aquest peninsular durant dijous i divendres.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.