diumenge, 9 de juny del 2024

Tavernes es posiciona en contra de les retallades i de la supressió de 400 grups de l'Escola Oficial d'Idiomes valenciana

Protesta a l'EOI de València

Tavernes rebutja la planificació de les Escoles Oficials d'Idioma (EOI) perquè suposa l’eliminació de més de 400 grups en el conjunt valencià, i demana la convocatòria urgent d’una mesa de negociació  amb els sindicats del professorat per a debatre la planificació a les EOI per al curs 2024-2025 i com afecta a les plantilles docents.  La decisió del govern municipal de Tavernes és demanar a la Conselleria que anul·le  la supressió de les coordinacions d’igualtat i convivència als centres així com que reforce l’oferta de valencià i de castellà per a persones estrangeres.

El País Valencià té una llarga tradició en la potenciació de les EOI, són  una peça fonamental en el sistema educatiu valencià i com a fruit, a dia d'avui,  les EOI valencianes són líders en alumnat en el conjunt de l’Estat espanyol amb vora 57 mil alumnes matriculats en els 17 idiomes ofertats en les 26 EOI i 55 seccions distribuïdes en el conjunt del País Valencià.

 

Protesta a l'EOI de Gandia

 

Malgrat això, el govern del PP i VOX, presidit per Carlos Mazón, en lloc de potenciar aquest model d’èxit, planifica una retallada brutal de grups i idiomes cosa que seria el primer pas per al desmantellament del sistema públic valencià d’aprenentatge d’idiomes. La retallada afecta tant els idiomes amb més demanda, com valencià, castellà i anglés, com d’altres que directament desapareixerien de l’oferta, com l’èuscar. 

Molt greus són les retallades en grups de valencià en zones de predomini lingüístic castellà com les d’espanyol per a persones estrangeres, a més de retallar les hores de coordinació i suprimir les unitats de coordinació en igualtat i convivència. Totes aquestes retallades s’han fet d’esquenes tant als centres educatius, com ha afirmat l’Associació de Direccions d’Escoles Oficials d’Idiomes del País Valencià.

Més informació

https://stepv.intersindical.org/noticies/article/retallades_eoi_les_estadistiques_de_conselleria_continuen_sense_justificar_les_retallades

https://www.eldiario.es/comunitat-valenciana/val/retallada-244-grups-les-escoles-oficials-d-idiomes-valencianes-afecta-61-docents-i-8-450-places-per-alumnes_1_11293921.html

https://www.diarilaveu.cat/societat/tornen-les-retallades-fins-al-50-en-grups-de-lescola-oficial-didiomes-535277/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.