dijous, 9 de maig del 2024

PUNT DE VISTA DELS NOSTRES LECTORS: L'estació fantasma. M'indigne perquè és indignant



Abans de començar, voldria fer-vos un prec; per favor, feu una ullada a les fotos que teniu al davant. 

Si us pregunteu què és això i on està, no us penseu que és un abocador il·legal, ni un lloc “nou” on tirar les escombraries; és una “estació de trens”, i no és la de ningun poble d’Ucraïna, i no està prop de la franja de Gaza (afortunadament no ha estat bombardejada, malgrat que ho parega). Sí, és l’”estació” de rodalies de Tavernes de la Valldigna. Sí, l’”estació” del teu poble, del nostre poble. 

Fa poc vaig anar-hi, i les meues emocions van passar de la ràbia, la tristesa a la indignació total.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Com es pot permetre que un poble com Tavernes tinga una “estació” en eixes condicions? Com, després de tants anys, s’aconsegueix un pas per millorar la seguretat dels i les usuàries i es deixa així? Quant de temps ha d’estar paralitzada la nostra estació d’esta manera? Sou conscients del risc i el perill que corren els i les usuàries per agafar un tren? I per no parlar-ne de si una persona, com moltes, agafen el tren de matinada, i sense llum (perquè no està il·luminada). Sembla una odissea, i tot un repte, anar i tornar sa i estalvi a casa quan es va a l’estació. 

Sent vergonya i molta indignació, supose que compartida per moltes persones, les quals veiem atònits la falta de seguretat i la perillositat que suposa simplement el fet d’anar-hi (a l’estació). Es veu que no tenim suficient en haver d’agafar un vehicle per desplaçar-nos allí donat que no està al mateix poble. Damunt no tenim un enllaç directe amb l’autopista, sinó que també ens hem de posar en risc per agafar un tren les persones que volem anar amb transport públic. 

Mireu, jo no busque culpables, però sí responsables, i que les persones que ens “governen” asssumisquen les seues tasques i les seues responsabilitats. Açò per a mi és un deure inexcusable, i si no teniu la professionalitat, l’ètica i la moral d’assumir-ho dignament deuríeu de tornar on estàveu. 

Els serveis bàsics són essencials i han de ser prioritaris, lluitar per aconseguir-los i mantenir-los en condicions és la vostra obligació. Ja no ens val, i cansa molt ja, allò de: “és que…”, en poques paraules; excuses! És que el poble ja està fart del “és que…”. 
 
 
 
 
 
 

Suggerisc que en cada ple de l’ajuntament es done compte, explicacions, informacions sobre l’estat, i els avanços, si és el cas, de l’estació de Tavernes. Sí, com ho llegiu. I d’altres que també deuríeu de donar cada setmana, que no és igual, i que diré un poc més endavant. 

A mi me cauria la cara de vergonya d’estar en un govern (i també en l’oposició) de tindre, diem-li “estació”, en eixes condicions, paralitzada i no haver fet ja mil i una reunions per tirar això endavant, coste el que coste, fem els viatges que es necessiten, i allà on calguen (conselleries, generalitat, ministeris…) i si se n’han fet, més encara, tots els que facen falta i més, però solucioneu-ho ja! 

Ací demane a l’oposició que faça POLÍTICA, amb majúscules, tendint la mà, deixant de banda les vostres discrepàncies, creant ponts de consens pel bé de Tavernes, això és fer política! no sols passejar-se mudaets pel poble, criticant quasi tot, sinó treballar pel consens, aconseguint junts coses per i per a Tavernes, per i per a la seua ciutadania, i pels serveis dignes que es mereix el nostre poble. 
 
 
 
 
 
 
 

Fer placetes està molt bé, pintar passos de vianants també, i fer-vos fotos també, però mentre govern i oposició es feu fotos en tots els actes, el poble cau a trossos en alguns carrers (que semblen un Dakar), la mar se’ns menja, tenim una piscina fantasma, i una “estació” que sembla un cementiri abandonat. 

Per favor, feu-vos dignes de les persones i el poble que representeu perquè sense dubte és un orgull, i no n’estem orgullosos de vosaltres. 

Ànim i endavant, teniu el suport del vostre poble, el qual ha dipositat tota la confiança en vosaltres, per fer de Tavernes un poble millor encara.
 
Salut 

Aleixandre Vercher Grau
Un ciutadà com qualsevol altre

PD: propera entrega “La piscina fantasma”
 
NOTA: Els punts de vista i les opinions expressades són únicament i exclusivament dels autors i no estan sotmeses a cap tipus de censura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.