Ahir es va celebrar la "II Trobada d’Escoles UNESCO d’Infantil i
Primària" del País Valencià, activitat organitzada pel CEIP Magraner, com a escola associada a la xarxa d'escoles UNESCO, i que es va celebrar a la Casa de la Cultura.
La trobada va sumar un conjunt d'actes a partir de les 10'30 amb la participació de 287 alumnes i 40 professors
de diversos col·legis valencians (Sagrado Corazón de València, CEIP
Argentina de Benferri,CEIP San Vicent d'Alcoi, Lope de Vega
International School de Benidorm, Tomàs Llacer d'Alcoi, centre EE, i Pou
de la Muntanya de Dénia, a més del CEIP Magraner). Al final de la noticia hi ha el vídeo resum confeccionat pel CEIP Magraner i que aconsellem de vore.
Una jornada intensa, plena d'activitat i marcadament de convivència, intercanvi d’experiències i sobre tot, conscienciació sobre el valor del medi ambient, la necessitat de cuidar-lo i respectar-lo. Uns aspectes sobre els quals incidiren en la primera activitat els xiquets i xiquetes, representants dels centres participants, quan pujaren a l'escenari de la Casa de la Cultura per explicar les activitats que realitza cada col·legi. Aquesta explicació va finalitzar en la interpretació conjunta de l'Himne de la Trobada.
L'acte institucional va comptar amb els parlaments de Faustí Giner, director del
Magraner, Jesús Martínez , coordinador autonòmic de la Xarxa Escoles
UNESCO, i de l'alcaldessa Lara Romero. En aquest apartat va tindre lloc l'explicació de l'exposició "El Museu de l'Absud" que es podia vore al vestíbul de la Casa de la Cultura i que havia aportat cada centre a eixa mostra, aixi com es va lliurar al CEIP
Pou de la Muntanya de Dénia la mascota Lua, que representa tot el
treball que efectuen aquestes escoles per la millora medi ambiental del
planeta.
Després
de l'acte institucional, i d'un esmorzar conjunt a la plaça Rafael Chirbes de la Casa de la Cultura van tindre lloc diversos tallers relacionats
amb el medi ambient, a més de defensa del patrimoni, reciclatge de
plàstics, jocs tradicional i també de la introducció a la marxa nòrdica,
entre altres. Cal destacar i agrair les entitats valleres i persones individuals que han col·laborat en aquests tallers (Centre Excursionista, IES La Valldigna, Salva Alario, Andrea Sansaloni).
En acabar els tallers va tindre lloc la "mascletà", imitació perfectament aconseguida dels coets i disparades a partir de la botella de litre i mig amb arrós, que va servir com a pòrtic del dinar de germanor que celebraren tots plegats en la plaça.
Les fotografies que publiquem, i sobre tot el vídeo, parlen i expliquen millor que res el que ha estat la jornada i el valor didàctic i educatiu que tenen aquestes activitats dins de la formació dels nostres menuts i menudes en vistes a aconseguir un planeta millor.
Agraïm al CEIP Magraner la informació facilitada
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.