El sistema immunitari del nostre cos lliura una batalla diversos dies per a eliminar els patògens i regenerar els teixits afectats. Els virus que causen el refredat i la grip ataquen a les mucoses de la gola i les cèl·lules del teixit epitelial de les vies respiratòries. Durant eixe temps patirem congestió nasal, mocs, mal de gola, tos, malestar general i en alguns casos una mica de febre.
El menjar i la beguda no canviarà la duració de la grip o el refredat, però alguns aliments ajuden a que el cos dispose dels nutrients necessaris per a curar-se i a suportar els símptomes.
Els nutrients que no poden faltar
Proteïnes: cal regenerar les cèl·lules mortes en la infecció i per a això són necessàries les proteïnes com a material bàsic per a aquest procés.
Zinc: els suplements de zinc redueix la duració i la gravetat del refredat comú segons els estudis. La millor font de zinc són les ostres, però també es troba en abundància en la carn roja i el pollastre.
Vitamina C: encara que la vitamina C no serveix per a previndre els refredats o la grip, prendre-la durant una infecció redueix la gravetat dels símptomes.
Antioxidants: una combinació de compostos amb propietats antioxidants aconsegueix previndre i reduir la duració de la grip. La fórmula inclou la citada vitamina C, vitamines A, B2, B5, B12, àcid fòlic, vitamina K1, magnesi, seleni, N acetilcisteïna, resveratrol, curcumina i quercitina.
Sopes, mel i altres remeis casolans
Sopa de pollastre: remei tradicional amb molts dels nutrients citats abans. En concret, les verdures i el pollastre de la sopa proporcionen les vitamines i minerals que regulen la inflamació (no la detenen). Les sopes casolanes van funcionar millor que les comercials en l'experiment.
Mel: la mel té propietats antibacterianes i antivíriques. Una cullerada de mel és efectiva per a reduir la tos en xiquets.
Iogurt i fermentats: encara que no és un remei molt tradicional l'Espanya, els aliments fermentats amb bifidobacteris activen les cèl·lules naturals del sistema immunitari i redueixen la gravetat i duració de la grip i el refredat.
Què no prendre
Sucre: els nivells alts de sucre en sang fan que el virus de la grip cause danys majors en el teixit dels pulmons. Per això prendre begudes ensucrades o sucs no és recomanable.
Alcohol: té propietats analgèsiques i pot semblar que alleuja els símptomes, quan en realitat augmenta la inflamació i pot deixar-nos desprotegits contra les infeccions.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.