El concurs de paelles del Festivern com és tradicional s'ha celebrat un any més a la plaça Major i com és habitual ha estat en si mateix una gran festa dedicada al que és, avui per avui, el plat valencià més conegut i més internacional.
Els esforçats cuiners "han lluitat" contra els calders i ingredients amb l'objectiu de cuinar una paella que, com passa tots els anys, ens feia vore les distintes modalitats segons la comarca d'origen dels participants. I com sol passar es cuinen moltes paelles, majorment respectant els ingredients bàsics de pollastre, conill, els fesols de trencar, l'arròs... però on sempre hi ha el "particular" del cuinar o de la colla segons la comarca: amb pebre o sense, amb pilotes o sense, am costelletes o sense...
Tot es vàlid sempre que es respecten les normes tradicionals, es cuine amb germanor i alegria, i siga una continuació de l'ambient festiu general, perquè diuen que és un concurs de paelles però pel que hem vist.... a ningú li preocupava massa el premi, sinó participar-hi, passar-ho bé i continuar fent amics, i sobre tot passar unes hores amb molt bon ambient.
Els esforçats cuiners atenien la seua paella mentre a l'envelat de la plaça Major ha
tingut lloc l’anomenat “vermut
musical”, bona música per continuar la diversió, l'alegria i , el ball, que al cap i a la fi són alguns dels ingredients que cerca el Festivern al llarg d'esdeveniments com aquest de les paelles. Tot ajuda per aconseguit que tot Tavernes siga una gran festa que culminarà aquesta nit amb l'arribada del 2024, amb la gran festa de cloenda del Festivern
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.