divendres, 5 de maig del 2023

Encara que algun candidat del PP no ho sàpiga, Tavernes disposa d'un Pla de Prevenció d'Incendis aprovat per la Generalitat

En rogi, localitats que disposen de Pla Contra Incendis
 

La Muntanya de les Creus està protegida contra incendis. Però no només la Muntanya de les Creus, sinó l'Ombria, el Massalari, la Granata... tot el sistema muntanyenc del terme valler està beneficiat i protegit per les mesures contingudes en el  Pla de Prevenció d’Incendis Forestals aprovat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural,  Emergència Climàtica i Transició Ecològica. I no nomes Tavernes, sinó totes quatre localitats de Valldigna.

Ací ho hem informat en moltes ocasions: tenim un Pla de Prevenció d'Incendis Forestals que va gestionar el govern de Compromís i va ser aprovat l'any 2021, que gestiona les 1.624 hectàrees de massa forestal d'un total de 4.944 hectàrees que té el nostre terme. 

 

 

Hi ha candidat del PP que no vol assabentar-se i aprofitant que "el Pisuerga pasa por Valladolid", amb l'excusa de la calor que patim i dels perills que comporta, al cap de 9 anys se'n recordava d'un projecte que els tècnics finalment desaconsellaren i és va abandonar per complicat i impossible.  Ara al cap d'eixos 9  anys dels quals 4 any està de regidor només per críticar i canviar-se de jaqueta política, no ha dubtat a sembrar l'alarma social per incendi amb l'objectiu de dir: que dolents i roïns són els del govern municipal. Ai, això de la palla i la biga en l'ull d'altri i en el propi!

 

 

Fa anys, no hi havia el Pla de Prevenció d'Incendis Forestals i l'Ajuntament va provar el 2013 amb caràcter experimental l'ús de dos canons portàtils, mòbils i no automàtics, que pogueren llançar aigua a una zona del mur i provar-ne l'eficàcia si es produïa un conat incendi.  Els canons, per alimentar-los, es connectaven a canonades de la part alta del poble. No agradaren els resultats: la canviant pressió de la zona afectava el rendiment i els canons passaren a ser utilitzats pel servei de Protecció Civil, que disposa de vehicle-tanc amb impulsió per l'aigua.  El cost era uns 7.000 euros, menys diners dels que ens consten les seues dietes de regidor durant un any... per a  fer què?.

 

 

 

 El pla de Tavernes marca les actuacions preventives per evitar incendis i les pautes a seguir si se’n produís algun. Es vol protegir les nostres muntanyes d'incendis, i es fonamental posar impediments al seu avanç, i ací entra i és molt important que amb activitats com la d'ahir, de pujar a les Creus, o el recorregut per les nostres sendes no deixar cap tipus de deixalles i altres objectes productes de l’activitat humana en visites o activitats en muntanyes.

Cal també recordar, que això el regidor ho ha oblidat, que el govern municipal ha impulsat repoblacions en moltes zones de la falda de Les Creus i també en la zona de l’Ombria per tal de recuperar la massa boscosa perduda per anteriors incendis. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.