L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria d’Educació que dirigeix la regidora de Compromís professora, Fina Vercher, amb la col·laboració del CEFIRE d’Àmbit Humanístic i Social organitza les jornades formatives "La ciutat com a espai educatiu", adreçades al professorat i obertes a la ciutadania.
Les jornades, anunciades per als dies 29 i 30 de novembre, i l’1 de desembre de les 17 a 20 hores en la Casa de la Cultura, comptarà amb la participació de més de 115 professors i professores inscrites, amb l’objectiu d’analitzar i compartir experiències al voltant de la construcció de ciutats més innovadores, inclusives i equitatives.
La regidora Fina Vercher |
La regidora d’Educació, Fina Vercher, ha assenyalat que “mitjançant la col·laboració dels agents socials i la comunitat educativa volem aconseguir una transformació social que beneficie tota la societat i dignifique l’educació. A Tavernes la gran tasca educativa que fan tots els centres ajuda a crear un model de ciutat més inclusiu, igualitari, respectuós i innovador”.
La regidora de Compromís, professora de professió, ha recordat que des de fa uns anys Tavernes forma part de la xarxa de Ciutats Educadores, una entitat creada per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). Fina Vercher ha remarcat que "aquesta entitat
va ser creada amb la finalitat d’impulsar una estructura col·laborativa i
compromesa com a full de ruta en la millora de l'educació. Agrupa a més de 500 ciutats, i Tavernes com a Ciutat Educadora, assumeix un
compromís amb l’educació, de treball conjunt amb els agents educatius i per tal de desenvolupar polítiques i actuacions que milloren la
qualitat de vida de les persones, prenent la ciutat com a font
d’educació".
Per tant, i com a Ciutat Educadora, el municipi valler té el compromís d’impulsar l’educació enfocada en el foment de la diversitat, el diàleg entre les generacions i la participació ciutadana, així com la millora en la formació dels educadors i educadores.
Les sessions formatives a la Casa de la Cultura de Tavernes giraran al voltant de dos objectius principals: actualitzar la formació del professorat amb metodologies innovadores i amb nous recursos per a aplicar a les aules, així com analitzar els plantejaments didàctics utilitzats en els espais educatius i la seua contribució al desenvolupament de competències clau.
Com a objectius específics, les jornades donaran la informació necessària per a conèixer les ciutats que formen part d’esta xarxa (Ciutats Educadores, Ciutats Amigues de la Infància UNICEF i d’altres), així com conèixer els equips tècnics i agents polítics que treballen en elles. També s’intercanviaran experiències i informació al voltant de la situació, reptes i oportunitats de cada territori, així com oferir línies d’actuació per a aconseguir un model de ciutat educadora en cada municipi i implicar a la comunitat educativa en este context.
Les ponències destaran integrades per experts com Lluís Esteve Garnés, Miquel Àngel Essomba Gelabert i Jaume Martínez Bonafé, les experiències educatives dels centres de Tavernes, el debat de representats de diferents ajuntaments valencians com Castelló, Gandia, Sagunt i Tavernes, i una taula redona amb centres de Xàbia, València, Alacant i Alcoi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.