“Viatge a Oz, el musical” és la nova producció de la companyia “Trencadís”, resident a Tavernes, i que s’estrenarà a la Casa de la Cultura de la nostra ciutat en la versió en valencià el pròxim 30 d’octubre, després de l’entrena en castellà al Teatre Chapí de Villena, uns dies abans.
L’espectacle ja ha donat el tret d’eixa amb la reunió de l'equip creatiu i les primeres proves de vestuari. El clàssic de Frank Baum prendrà una dona dimensió amb l’aposta de “Trencadís”, en forma d’una divertida versió actualitzada en clau de teatre musical.
Josep Mollà, en una entrevista a "Teatro Musical Valenciano" |
El valler Josep Mollà, autor del text i de lletres, remarcava que "la fantasia, el color i la imaginació del títol original seran el punt de partida d'aquest viatge fascinant que se servirà de les inseguretats d'una xiqueta per acostar-la al somni que sempre ha desitjat".
L’espectacle en sí, com ens ha explicat, és una defensa de les arts plàstiques com a mitja per a viure, i que continua la línia encetada a “Alícia, el musical de les meravelles” on, a partir de textos coneguts i clàssics, “Trencadís” vol donar el seu punt de vista sobre temes actuals i transmetre allò que puga ser important per als xiquets i xiquetes espectadors.
I recordava que és “una visió que es va encetar en Alícia, on el nostre punt de vista servia per actualitzar-la, i ens va agradar, i ara repetim amb “El Màgic d’Oz, el musical, i potser seguirem en pròxims anys en nous muntatges. És un text conegut, però tenim moltes coses a contar i a partir del text conegut volem transmetre allò que es important i els xiquets i xiquetes puguen aprendre”.
I amb aquestes premisses, coneixem que a Dora, el personatge principal, li agrada molt dibuixar i se li dóna d'allò més bé, però vol ser comptable perquè en sa casa, grangers, cal una persona que duga els comptes i Dora creu que farà feliços als seus oncles que l’han adoptada, i per tant no es planteja viure del dibuix, de l’art.
"Alícia, el musical de les meravelles" oferia una versió personal de "Trencadís" que ara es vol continuar amb el pròxim espectacle "El Màgiz Oz, el musical". |
El viatge cap al coneixement personal
El conegut passeig del camí de rajoles grogues, “Trencadís” el converteix en un viatge de Dora cap al coneixement personal, sense oblidar-s’hi dels simpàtics personatges de sempre, ni dels grans números musicals propis del gènere.
Josep Mollà ens explicava que “el viatge que realitza és un coneixement personal, el viatge que ens toca fer a tots per a saber qui som, on volem anar, de conéixer-nos, ser honestos amb nosaltres mateixes. En el viatge descobreix que ser comptable no és el seu futur, que té una altre sensibilitat, i es pot dedicar a allò que és el seu somni i la seua passió, que es pot convertir en el seu mitja de vida. I això es pretén, que els xiquets i xiquetes aprenguen que tothom que té un somni, una il·lusió, ha de viure pensant que tindrà l’oportunitat de complir-los i no buscar els guanys materials només. El treball t’ocuparà moltes hores en la teua vida i treballar en allò que t’agrada és important” .
En parlar de l’esperit del nou muntatge, Molla no obviava que “l’espectacle és entreteniment, és diversió, hem d’aconseguir que els agrade als xiquets i xiquetes, perquè tornen a vindre al teatre, però si dins d’eixa diversió aprenen alguna cosa, capten el rerefons, un rerefons que ja tenia “Alícia”, i els aprofita per alguna cosa i els pot ajudar, millor encara” concloïa Mollà.
Equip d'"Alícia, el musical de les meravelles" en la presentació a Tavernes (octubre 2019), molts dels quals repeteixen experiència en "Viatge a Oz, el musical" |
“Viatge a Oz, el musical” comptarà amb la música original de Pere Pelegrí, el text i lletres de Josep Mollà, la coreografia de Pachi G. Fenollar i la direcció de Jose Tomàs Chàfer. Pascual Peris confeccionarà el vestuari, Inma Fuentes s'encarregarà del maquillatge i perruqueria, Iván Soler construirà els titelles, Mary Porcar serà la coach vocal, Josep Ferrer farà el disseny de so i Doménec Mezquita s’encarregarà dels elements de robòtica.
Un equip creatiu que, igual que l'elenc d'actors i actrius, s'ha convertit en una constant en les últimes estrenes de la productora. Mary Porcar protagonitzarà la funció encarnant Dora, Mamen Mengó serà Glinda, Àngel Crespo donarà vida a l'Espantaocells, Arturo Sebastià interpretarà l'Home de Llauna i Adrián Romero es convertirà en el Lleó Covard. I per descomptat, com sol succeir en els muntatges de “Trencadís”, tots els actors es desdoblaran en els diferents personatges secundaris imprescindibles per contar la història.
“Trencadís” es va estrenar en la producció teatral el 2013 amb l'estrena d'"Aladín un musical genial". Des d'aleshores ha estrenat cinc musicals més, sempre amb el reconeixement de la crítica i del públic. Pel seu últim treball, "Alicia al musical de les meravelles", la productora va rebre un total de dotze premis entre els quals destaquen el Premi a millor musical familiar dels Premis del Teatre Musical, el Premi a millor musical original dels BroadwayworldSpain o el Premi a millor espectacle infantil i familiar dels Premis Teatro de Rojas de Toledo.
A més de Villena i Tavernes, la previsió de la companyia inicialment és dur l’espectacle al Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna, a l'Auditori Municipal d'Aielo de Malferit, al Gran Teatre de Xàtiva o al Teatre La Rambleta de València.
El nostre agraïment a Josep Mollà per les explicacions del nou espectacle i els nostres desitjos que assolesca, com a mínim, el mateix èxit de públic i crítica de les passades produccions. I recordeu: el 30 d'octubre estrena a Tavernes de la versió en valencià
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.