L'objectiu de l'encontra era treballar la meta 4.7 de l’Agenda 2030
per tal d’aconseguir un desenvolupament sostenible a través de l’educació
integral i amb aquesta finalitat s'hi van realitzar conferències, exposicions de bones pràctiques i grups
de treball.
El XXXIII Encontre d’Escoles Associades de la UNESCO va tindre lloc en el centre educatiu Zumaiena que treballa basant-se en la Pedagogia de la confiança, on els espais, el vincle entre l’alumnat i la resta de membres de la comunitat educativa suposen el centre de l’educació. Aquest centre compta amb un espai de natura incomparable com és el Bosc Màgic, on l'educació s’envolta de natura i de màgia.
Pel que fa als grups de treball, cal destacar la implicació del CEIP Magraner en el projecte "Desplastificat" dirigit per Susi Enguídanos i Amparo Albacete, qui va ser l’encarregada de coordinar els equips de treball i de transmetre els resultats i les propostes del grup de sostenibilitat a l’Assemblea Nacional per a la seua aprovació.
El projecte "Desplastificat" conta amb un element motivador basat en un personatge que viatja de centre en centre d’arreu d’Espanya convidant als col·legis a adherir-se al projecte. Aquest personatge, Plastiquín, va eixir del CEIP Magraner i va recórrer tota la geografia espanyola per anar finalment a continuar la tasca conscienciadora a Cuba. A Zumaia vam contar amb una de les Plastiquines que van quedar a Espanya mentre Plastiquín recorria Cuba. Un dels moments més emotius de l’encontre va ser quan la coordinadora del CEIP Magraner Amparo Albacete, junt a Luisa Márquez coordinadora estatal i Susi Enguidanos oferien Plastiquina a la coordinadora nacional d’Angola, Rossana Afonso, per tal de continuar la tasca al país africà.
El Projecte de Patrimoni de la UNESCO es va treballar al CEIP Magraner durant el curs passat a través del projecte "TeleMagraner" i després de l’encontre s’intentarà donar un nou impuls a aquest aspecte de la nostra cultura.
A l’encontre van assistir 55 centres de tota la geografia espanyola i més de 100 professionals de l’educació de les diferents Escoles Associades a la UNESCO. Cal destacar de les terres valencianes la participació de centres d’Alcoi, València, Dénia i la participació en els projectes de Ciutadania del nostre coordinador autonòmic Jesús Martínez.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.