Tavernes ofereix a la ciutadania avui dijous un conjunt de xerrades sobre la celiaquia impartides per especialistes en aquesta malaltia: L'objectiu és donar a conèixer els problemes diaris als que s'enfronten les persones que la pateixen i recordar també que el divendres, dia 27, ha estat batejat a l'estat espanyol com a "Dia Nacional de la Celiaquia".
La malaltia celíaca o celiaquia (intolerància al gluten)
es caracteritza per una pèrdua total o parcial de les vellositats de l'intestí
prim, amb diarrea crònica, retard del creixement en xiquets i cansament. Es produeix per la reacció a una proteïna de
gluten present en el blat, i en alguns cereals, que trenca les vellositats
intestinals i dificulta l'absorció de nutrients. L'únic tractament conegut és una dieta lliure de gluten de per vida.
Les xerrades s'han programa per avui, 26 de maig, a partir de les 19 hores a la Casa de la Cultura:
- "Créixer sense gluten" amb Rosa Gadea, infermera pediàtrica i Núria Martí, metgessa familiar.
- "Nutrició saludable sense gluten" amb Maria Ángeles Sánchez, nutricionista tècnica en ACECOVA
En
acabar les xarrades, es durà a terme una degustació de diferents
productes sense gluten, aportats per les entitats col·laboradores, que
podeu trobar en el cartell de dalt informatiu. Les jornades compten amb
la col·laboració de l’Associació de Celíacs de la Comunitat
Valenciana (ACECOVA)
Elaboració pròpia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.