dimecres, 13 d’abril del 2022

L'ORATGE ACTUALITZAT: Avui serà dia de pluges, més a la vesprada, i temporal de llevant en la mar, amb milloria a partir de demà per la vesprada.

 

Ahir de vesprada es complir les previsions i els pas d’un front d’oest a est pel País Valencià (mapa superior) va dur la pluja, encara que no massa, i segons quins punts acompanyada de fang per la calima que ens entrava pel sud. Ha plogut també aquesta matinada i fins a les 7 d'avui les quantitats totals arreplegades, segons AVAMET, estaven al voltant de:

- Barx: 25 litres
- Benifairó: 21 litres
- Tavernes (Ull de Bou): 16 litres

Avui dimecres tindrem l’atmosfera més inestable i podem assolir pluges en quantitats entre 50-100 litres en les comarques del sud de València i nord d’Alacant, sobre tot aquesta vesprada, una situació que durarà fins demà dijous pel matí.

Globalment avui s’espera el cel cobert i pluges generalitzades, que poden anar en alguns punts acompanyades de tempestes i ser localment fortes, més que res en les zones que hem dit, i on ens trobem nosaltres situats

 .



 

De moment, al sud de València i nord d'Alacant – com podeu comprovar al mapa de dalt-  hi ha activada l'alerta groga per pluges i estarà vigent fins demà, Dijous Sant, 14 d'abril.  En el cas de la mar, l’alerta començarà avui a les 20 hores i fins el dijous, que serà quan a partir de la vesprada la borrasca s’allunyarà i millorarà l’oratge.  

 

El pas de la borrasca Evelyn durà aquest fort temporal marítim que obligarà a molts dels nostres visitants a oblidar-se uns dies de gaudir del bany: AEMET anuncia ones de fins a 3 metres, temporal de Llevant i vent fort de gregal a tot el litoral del golf de València.

 

 

Previsió d'acumulat de pluja fins el dimarts que ve

 

Les previsions són que tot canvie a partir de divendres i durant tot el cap de setmana tindrem estabilitat atmosfèrica amb l’anticicló que es desplaçarà més prop nostre, entre la Península, França i les Illes Britàniques. Sembla ser que ens podrem menjar la mona de pasqua sense novetat perquè les temperatures pujaran i tindre major presència del sol.

Per l'elaboració de l'oratge ens basem en informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, segons els casos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.