dissabte, 8 de gener del 2022

El monestir de Santa Maria de Valldigna acollirà enguany una ampla i variada programació cultural i musical

 May be an image of 3 persones i text

 

El Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna acollirà al llarg de l'any un conjunt d'activitats i esdeveniments culturals com conferències, concerts, tallers sobre música... a més d'exposicions  i taules rodones. Les activitats es desenvoluparan al llarg del 2022 tot i que ja s'han donat a conéixer les d'aquest mes de gener, les quals es van iniciar ahir amb un taller sobre el cant romà antic. La resta d'activitats de gener les podeu consultar en el cartell que obri aquesta informació.

Cal indicar que, mentre dure la situació de pandèmia, les reserves als actes s'hauran de realitzar en la mateixa setmana de l'esdeveniment al telèfon 659 388 078, i per assistir-hi s'exigirà el passaport Covid.

La programació del Centre Internacional de Música Medieval de la Valldigna fa una aposta pel medievalisme després de l'èxit dels concerts de música medieval de cada primer dissabte de mes, que es concreta amb la presència de grans representants al llarg d'enguany com Marcel Pérès i l'Ensemble Organum, o els italians de Micrologus. A més dels concerts, la visita d'aquests músics també inclou classes sobre aspectes concrets de la música del període.

Una de les novetats és el cicle de conferències al voltant de l'edat mitjana que es desenvoluparan cada segon dissabte de mes a partir de febrer. En aquests actes intervindran professors de prestigi internacional, com ara Robert Archer del King's College London, Paul Freedman de la University of Yale, Rosa Lluch de la Universitat de Barcelona o Lledó Ruiz, Universidade de Lisboa, entre altres, al costat de grans especialistes de Valldigna, cas del professor de la UV Ferran Garcia-Oliver.

Igualment s'ha anunciat una nova edició, la tercera, del FIMIF (Festival Internacional Mediaval Infantil i Familiar), únic d'aquesta tipologia a l'estat espanyol. 

Sens dubte, com així ho reconeixen articles publicats en revistes especialitzades, el Monestir de la Valldigna s'ha convertit en un referent internacional per a la música medieval. En el cartell que publiquem tot seguit, podeu consultar i conéixer els concerts previstos, el primer del qual tindrà lloc avui dissabte, dia 8 de gener, a càrrec d'Ensemble Organum. 

 

 
A banda de les activitats al voltant de l'Edat Mitjana, s'enceta una línia de programació estable de Jazz. La manca de concerts d'aquest gènere a les comarques centrals i l'alt nivell dels músics valencians de jazz ha obert un bon interés del públic per aquestes músiques,  cosa que ha animat a oferir una sèrie de concerts per on passaran el bo i el millor del jazz valencià. 
 

 
La música clàssica també té el seu lloc en la programació on estarà present el Trio Ausiàs March, Marta Espinós i la Mare Nostrum Camerata, que enceta en la programació d'enguany una relació de cooperació entre l'agrupació i l'organització dels esdeveniments.

 

 

 

Al llarg de l'any hi ha programades altres activitats, com per exemple la taula redona prevista el 29 de gener sobre economia sostenible, així com la celebració de la segona edició de la fira "La Vall de Llibres",  fira d'editorials independents i proximitat, que intentarà almenys aconseguir tanta acceptació com va tindre en l'edició anterior.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.