dijous, 2 de desembre del 2021

L'IES Jaume II el Just desenvolupa una intensa activitat cultural en aquest curs escolar 2021-2022


L'IES Jaume II el Just continua desenvolupant la programació cultural del curs acadèmic 2021-2022 i en aquesta setmana els alumnes han pogut assistir a una xerrada a càrrec de Natalia de Ancos, mentre que per a demà hi ha previst un concert a càrrec de Mara Aranda i Jota Martínez.

"La vida cultural al centre és molt intensa i té com a objectiu complementar la formació del nostre alumnat. En una situació de pandèmia tan insòlita intentem que l'alumnat puga gaudir de xarrades, tallers, obres de teatre i concerts, i així minvar els efectes negatius de caire social i cultural que la situació sanitària actual està fent patir als nostres joves" ens indicava la directora del centre Anna Bellver.

Demà divendres, a partir de les 11'15 i dirigit a a l'alumnat de tercer curs d'ESO Mara Aranda i Jota Martínez oferiran un concert que tindrà un caràcter interactiu, on l'alumnat participarà en una cançó de cant gregorià "Dies Irae" i una cançó de Goliad anomenada "In Taverna Quando Sumus", tocant instruments i cantant en llatí.

 

Cal remarcar que la valenciana Mara Aranda és una de les interpretes amb més projecció internacional i que ha dut a cap una extensa investigació sobre les musiques antigues i medievals tant valencianes com turques, gregues o sefardites que han donat com a fruit la vintena de discs propis i el reconeixement de public i mitjans especialitzats.

Jota Martínez es un multiinstrumentista especialista en música medieval i renaixentista, que participa en grups de renom com Canto Figurados (Ars Nova), Coral Alfonso X el Sabio, Musica Antigua Eduardo Paniagua, Capella de Ministers, Axivil, Al Andaluz Project,  Ensemble Diatessaron,  Ensemble Xacara. Destaca el seu treball en la reconstrucció i recuperació dels instruments de la tradició medieval peninsular, amb més de 150 peces.

Aquest concert completa la xerrada que es va celebrar el passat dimarts a càrrec de la psicòloga i sexòloga Natalia de Ancos i que va estar dirigida a primer i segons de batxiller i els cicles de grau mitja. Natalia de Ancos va efectuar un recorregut sobre com els estereotips de gènere en el cinema han influït en la construcció de la nostra identitat en la que va ser una mirada critica i feminista al cinema.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.