El cartell el conformen, en primer lloc, el duet de pop electrònic "Júlia" , que presentarà el seu últim disc ‘Casa’ (a les 20 hores). L’originalitat consisteix fonamentalment a tornar a l’origen. Tornar a la senzillesa de les solucions originals, amb els teus propis mitjans, t’atorga la qualitat d’original amb oficialitat. El tercer disc de Júlia és el més honest testimoni d’aquesta teoria. (Veure vídeo). "Júlia" són: Estela Tormo (veu, guitarra, baix i sintetitzadors) i Lídia Vila (veu i sintetitzadors).
El següent nom és el de "Marala" (21: 45 hores) amb el seu primer treball discogràfic, ‘A trenc d’alba’, un aplec de composicions pròpies que giren la ullada cap als cants de la terra. "Marala" és un grup musical integrat per tres dones. Dalt de l’escenari s’evidencia la complicitat de les veus i els cossos. Es mostren tal com són: valentes i feministes, despertes i conscients alhora que sensibles i vulnerables, carismàtiques i virtuoses. (Veure vídeo)
Veus de tradició, de proximitat i nuesa es barregen amb guitarres i instruments de percussió tradicionals. Una proposta d’arrel, lluminosa i trencadora, que respira amb alens femenins. "Marala" són: Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort, tres dones músics i compositores de Catalunya, les Balears i el País Valencià.
Tanca el cartell "Pete lala" (23 hores), qui amb el seu nou projecte prova la barreja d’estils, des del jazz més tradicional fins a les sonoritats més modernes de Robert Glasper o Jacob Collier. "Pete Lala" busca una nova sonoritat dins del panorama actual de la música en valencià. Amb influències d’allò més diverses, utilitzen harmonies modernes, canvis rítmics, polirítmies i tota classe de recursos, per tal de buscar un so personal i innovador. (Veure vídeo)
El grup ha estat nominat com a Artista Revelació als Premis Carles Santos, amb el seu primer àlbum Colors, amb el que compta amb col·laboracions d’artistes com Carles Dénia, Gessamí Boada o Dj Rosvil. Pete Lala són: Marina Alcantud, piano i veu; Rafa Alcañiz, bateria i Borja Flores, baix elèctric.
“Enguany, malgrat la pandèmia i com ja fam fer l'any passat, també hi haurà festival Desllunat. I és que són aquests festivals de proximitat, concebuts a escala humana, els que estan mantenint el pols cultural. Representen un model de sostenibilitat ambiental i social que hauria de ser esperonat de manera més decidida si no volem que açò es convertisca en un desert cultural, més enllà dels grans esdeveniments”, ha explicat Francesc Burgos, coordinador de LaCasaCalba.
El festival comptarà amb el seu peculiar i particular mestre de cerimònies, El Triangulista, i es disposarà un gastroespai per arrodonir aquesta experiència musical sense sostre a la vora de la mar.
Tal com es va fer l’any passat, per a aquesta edició dins la nova normalitat s’han considerat les mesures higièniques i de prevenció marcades per les autoritats sanitàries davant la Covid19 i és per això que el recinte estarà acotat, els accessos seran prèvia inscripció i es respectaran totes les recomanacions així com els horaris.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.