dissabte, 17 de juliol del 2021

Avui dissabte jornada de portes obertes a Bolomor: Els treballs hi continuen amb noves troballes

Avui dissabte, jornada de portes obertes a Bolomor i que enguany tindrà tres torns per a la visita: a les 10, a les 11 i a les 12 hores. L'activitat s'iniciarà en l'aparcament del futur Centre d'Interpretació amb un taller didàctic per a continuar després en una visita guiada al jaciment, amb explicacions de les activitats i treballs arqueològics que es duen a cap.

L'equip investigador d'enguany que dirigeix Josep Fernández, continua els treballs en el jaciment centrats en el nivell XV, sobre 300.000 anys d'antiguitat, dins de la campanya ordinària (la XXXI) patrocinada per Diputació (Museu Provincial) i la Conselleria d'Educació). 

 A més de la troballa a principis de la campanya d'una vertebra de cèrvid cremada, en aquests darrers dies els investigadors han pogut exhumar una falange (ossos del final de les extremitats) de cèrvid completa, una cosa que no és massa freqüent perquè les societats prehistòriques aprofitaven al màxim els recursos que obtenien.

 

A aquesta falange, s'ha unit un fragment de diàfisis (la part central d'un os llarg, en forma de tub, i que els homes prehistòrics trencaven per obtindre el moll) i que presenta senyals de consum per algun carnivor, evidents pels solcs que s'observen en la capa cortical de l'ós.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.