divendres, 25 de juny del 2021

Les noves millores al llac de la Goleta ajuden a recircular i faciliten l'oxigenació de l'aigua



L’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria de Medi Ambient que dirigeix Mònica Palomares, ha posat en funcionament el sistema establert per a fer recircular l'aigua del llac de la Goleta, facilitar el seu moviment i ajudar a la seua oxigenació, amb la qual cosa s'incrementa la qualitat de l'aigua del llac.

Tal com permeten vore els vídeos i imatges que publiquem, s'han posat en funcionament les bombes d'aspiració que faciliten aquest reciclatge de l'aigua, que després de ser aspirada de dins del llac, es condueix fins a unes cascades d'aigua per retornar-la. creant un espai agradós amb el corrent d'aigua cap llac.

La regidoria de Medi Ambient ha dut a cap de fa uns anys un treball d'observació, mesurament i mitigació de la contaminació en el llac, del qual han derivat diferents mesures que es van iniciar amb el control d'entrades i sortides d'aigua, facilitat per la instal·lació d'unes noves bombes més potents, canvis en l'horari de la recirculació per a millorar l'oxigenació o retirades parcials de les masses d'algues. Aquest treball es completa amb la posada en funcionament de les noves bombes i les cascades, que donen una nova fisonomia a l'entorn immediat del vas del llac. 
 

La regidora responsable Mònica Palomares ha recordat la voluntat de l'Ajuntament de millorar el manteniment i la conservació del llac, per fer cada dia més atractiu aquest espai singular de la platja i potenciar tant el seu valor turístic com natural, perquè permet observar espècies de la flora i fauna valenciana en el seu estat natural. La regidora ha destacat el màxim interés que posa l'Ajuntament i demana també la col·laboració de tots, que es pot dur a cap amb accions que van des de no tirar res dins del llac o rodalies, fins a   no alimentar els ànecs i oques.
 
 

 



Moltes actuacions per millorar el llac els darrers anys


El govern municipal ha dut a cap els darrers anys de múltiples millores (draga del llac, instal·lador de filtres biològics, filtres que eviten entrada d'objectes des de les canonades de pluvials, el bufador...) sense amb l'objectiu de millorar el que seria un "estat ideal" del llac, cosa que de vegades es complicat per l'imprevisible oratge i on cal també recordar que el llac actua com a tanc de tempesta arreplegant pluvials del voltant.

I l'aigua de pluja arrossega terra, arena, restes de greix de cotxes, contaminació atmosfèrica, papers i demés brutícia dels carrers del voltant que abans anaven a parar dins del llac. Per minvar els abocaments perjudicials al llac, es van invertir 30.000 euros en la construcció d’un sistema de filtres que impedeix l’entrada al llac de brutícia, tasca que es va completar amb uns altres 12.000 euros de cost per als bufadors.
 

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.