diumenge, 27 de juny del 2021

L'alumnat de forestal del Taller d'Ocupació millora l'entorn del Clot de la Font



L'entorn del Clot de la Font continua essent millorat amb els treballs que duen a cap l'alumnat de l’especialitat de Forestal del Taller d’Ocupació “Millorem l'entorn de Tavernes III”, en concret alçant marges de pedra seca, realitzant treballs de poda i desbrossament.

L'objectiu i finalitat d'aquests  treballs és afavorir i millorar l’entorn forestal i l’ús públic d’aquest indret al temps que serviria per millorar l’accés, en cas d’incendi forestal, a les brigades i mitjans terrestres d’extinció. Dins d'aquest objectiu s i s’ha obert una faixa auxiliar que separa i serveix de transició ecològica entre l’ecosistema agrari dels camps de tarongers i l’ecosistema de baixa muntanya mediterrània.


 

Els treballs  realitzat en pedra seca permeten introduir als alumnes en aquesta tècnica ancestral i tradicional de les nostres terres, avui quasi desapareguda, i també la consolidació de marges per tal de millorar l’accessibilitat i el trànsit per les sendes que passen pel Clot de la Font, un punt del recorregut a peu de sendes com la PR-V51, a la font del Cirer i a la la Fontarda, ramals cap al castell de Marinyén, però que també es poden transitar en bici o fins i tot a cavall.

L'actuació de l'alumnat es pot perfectament comprovar en tota la seua dimensió en les fotografies que publiquem, essent un treball que ajuda a la potenciació del turisme mediambiental i natural, i també del senderisme, molt atractiu per la bellesa i singularitat de paisatge a la Valldigna, pel contrast muntanya, pla i mar. 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.