dissabte, 29 de maig del 2021

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Moltes ombres i poques llums (per ara) en el projecte definitiu de les platges de Tavernes i sud de la Safor

 

La solució per a la platges de Tavernes proposades per la Dirección General de Costas, organisme del Ministeri de Transició Ecològica, considerem que ara mateix presenta més ombres que llums. Tot i això, obri una porta a l’esperança de la solució definitiva, sempre i quan finalment s'execute perquè a Tavernes de promeses...

El Cap de Costes de València, Antonio Cijalvo, en la reunió recent a la Delegació de Govern de València, informava que ha enviat la documentació a Madrid perquè licite la redacció del que es vol siga projecte definitiu per a Tavernes i platges del sud de la Safor. Però... i ací vénen les ombres: quin tipus de projecte es contempla? Potser calia més concreció, dir a grans trets quin projecte es pensa executar, si és que l'hi ha al final de la correguda.

La Goleta no s'ha recuperat tan com volia Costes

 

Vegem ombres,  per tant, en qüestions com:

- el tipus de projecte

- la previsió en els terminis d’execució, si es qualifica o no com a urgent.

- el proveïment  d’arena, que es diu serà una draga però no sabem on i com es farà

- si serà un abocament de milió de metres cúbics a la platges de Tavernes i prou, o també es contempla alguna actuació complementària (reconstruir dunes, motes, accessos....)

- si el projecte assegura la permanència de l’arena en la platja o hi ha previst algun sistema o mesura per evitar que tornen a desaparèixer en pocs anys (escull submarí, malla geotextil...).

- si el projecte de modificar l’espigó de Cullera i construir un escull enterrat s’executarà també

- si hi haurà regeneracions de la platja tots els anys fins que s'acabe el projecte que, segons el regidor Llàcer, pot tardar 5 anys mínim. I en 5 anys al ritme actual.... 

- recuperarà Costés aquell passeig de 6 metres davant les construccions que estava previst en el projecte de urbanització i que Costes no ha executat? Molt difíci,l però una gran protecció a la urbanització en general.

Molts dubtes,  i qüestions. Potser ens avancem i primer cal saber el projecte, però suposem que els tècnics de Costes ja tindran una idea de quina actuació fer i explicar els trets principals hauria donat tranquil·litat a les poblacions afectades. 


 

Tenim també llums, i la principal es que s’ha enviat la documentació al BOE perquè publique el que seria la licitació de redacció del projecte. Després ja serà, suposem la paperassa de tramitar permisos mediambientals, etc.

Una altra cosa que ens fa pensar i reflexionar serà el paper que jugaran els municipis afectats en aquest projecte. ¿Se'ls tindrà en compte en les seues reivindicacions després de DANAs com Glòria, Filomena  i demés? 

La Delegada del Govern, la socialista Gloria Calero, va anunciar que es reuniria en el Ministeri de Madrid amb els responsables polítics i tècnics per traslladar-los les preocupacions de les poblacions. El regidor Llàcer va indicar que a la reunió a Madrid no assistirien els alcaldes o representants de les localitats afectades. Com era aquella frase? Ah, sí: “tot per al poble, però sense el poble”. ¿Tornem als segle XVI i XVII, els de l'absolutisme?

Les idees expressades són nostres, de ningú més. Les fotos són d'avui mateix

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.