dijous, 29 d’abril del 2021

INFORME: El programa SADIA de Serveis Socials efectua una gran funció social amb menors i adolescents en risc de marginació


La regidoria de Serveis Socials que dirigeix la regidora de Compromís, Noe Alberola, compta entre els seus serveis amb el denominat "Servei d’Atenció Diürna per a la Infància i Adolescència i d’Inserció Sociolaboral (SADIA)", que compleix una gran funció social, és de vegades un desconegut per a la ciutadania i, per tant, intentarem donar a conéixer alguns dels seus aspectes. 
 
Els objectius principals de SADIA són diversos, tant des del punt de vista de la protecció del menor, educatius, formatius... tot per afavorir el desenvolupament integral de les persones a qui van dirigides, i en correspondència són diversos els programes, i les activitats derivades, per a aconseguir la integració social i, si cal també la laboral dels adolescents.
 

Les actuacions dels programes són dutes a cap pels professionals dels Serveis Socials, i en el cas dels de Tavernes, es marquen després d'un treball que analitza els dèficits socioeducatius que presenten els menors implicats, perquè així es pot atendre millor la tasca a realitzar, i també allò que és important: establir uns model educatius amb unes pautes que faciliten la promoció sociocultural i la inclusió social.
 
La regidora Noe Alberola


Noelia Alberola, regidora de Serveis Socials de Tavernes, ens parlava d'aquesta planificació de treball que s'ajuda "amb un conjunt d'activitats que es realitzen al marge de la rutina diària, però són molt importants per a fomentar activament valors com el respecte, la companyonia, l’esforç o la superació entre l’alumnat".
 
 
 
La regidora ha explicat que el professorat marca quina és la prioritat a l'hora d'intervindre en els grups de menuts i adolescents vallers després d'una diagnosis que cerca les dificultats per al creixement personal i com influeixen a l'hora d'establir relacions interpersonals i socials, alguns vegades dins d'una situació complexa personal dels menors que pot derivar en risc de marginació per pobresa o falta de recursos.
 
Algunes de les activitats complementaries dutes a cap


Els tallers i activitats duts a cap des del SADIA, ha permés als menors i adolescents atesos gaudir de diferents activitats, moltes realitzades en equip, i que els ha servit per a conèixer l’entorn natural i respectar el medi ambient.
 
 
 
Les activitats realitzades a l'aire lliure han fomentat el treball en equip i han teixit vincles emocionals i una suma de nous valors, treball que ha comptat amb la col·laboració del Centre Excursionista amb eixides a les rutes de senderisme, tallers mediambientals i recollida de microplàstics a la platja, tallers d'herbes per conéixer la flora de la Valldigna i les propietats d'algunes plantes.

També han pogut gaudir d'una experiència d'espeleologia per descobrir els misteris que ens guarda les entranyes de la terra, amb una visita a les coves del Candil i del Tortero a Tous. Unes aventures que els fan créixer, treballar l'autoestima, ser més assertius amb els companys i companyes i tindre cura, respecte i conservar l'entorn que els envolta.
 
 

Dins d'aquestes tasques, cal remarcar - com ja vam publicar- la col·laboració amb els tallers d'ocupació que prepara el Parc del Cambro, un espai on han treballat colze a colze i que els ha servit per a valorar el treball realitzat i el que poden aportar a la societat amb el seu esforç, amb la creació d'espais de reciclatge, amb la qual cosa han donat una segona vida a materials inútils, mentre la creació d'un espai natural, com és el jardí vertical, aporta benestar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.