diumenge, 20 de setembre del 2020

Un concert memorable, banda de la SIUM i cantants locals, en una aposta ferma "per una cultura segura"


Gran nit de música la viscuda ahir a la Plaça de l'escriptor Rafael Chirbes gràcies a unes grans interpretacions del conjunt de cantants locals que, acompanyats per les acurades interpretacions de la banda de la SIUM, dirigida per Carlos Sancho, ompliren de goig i satisfacció el cor i l’ànima de molts vallers amb melodies tradicionals valleres i cançons populars del moment més actual. Els cantants locals foren: L'Ajunt de la Bota, Ivan Sánchez, Nora la Cantaora, Ruben Sing A Song,  David Sanfelix, Elena Grau, Knnano Knna, Eimear Lisa i Daniel Kavanagh.


Un espectacle ben organitzat, i ben preparat en tots els detalls de sonorització i il:luminació, i que ens tornava a demostrar que, com recordava la regidora de Cultura i Festes en la introducció de l’espectacle, és possible celebrar esdeveniments culturals amb totes les màximes precaucions i complint estrictament les normes sanitàries, com ocorre en tots els esdeveniments que s’han celebrat al llarg de l’estiu i en aquestes atípiques festes que ens ha tocat viure.

L’aforament de la plaça que domina la Casa de la Cultura es va quedar petit, i foren molts els que escoltaren de fora el concert, això si, amb compliment de la distància social i l’ús de mascaretes.

 

 Un espectacle que, tot s’ha de dir, va comptar amb l’agraïment total que feren els cantants locals i la banda de música a l’Ajuntament de Tavernes, representants per l’alcalde Sergi Gonzàlez i regidors del govern municipal Compromís-PSOE. Hi assistiren també Cristina Fornet, presidenta de la Safor-Valldigna de la Federació Societats Musicals i Lute Fernández, vocal de la Federació, i membres de la Junta Directiva de la SIUM. En conjunt, un reconeixement complet fet a l’Ajuntament per l’aposta per la Cultura i la seua reactivació a nivell local, dins de les possibilitats actuals a nivell local. 

 

La musica en aquest cas, i una vegada més, com ha assenyalat la regidora de Cultura i Festes, es veia convertida “en un vertader bàlsam que ens reconforta en el dia a dia en els difícils moment que vivim. Així que cal cuidar la cultura i qui la fa possible”.

AI llarg de les dos hores de concert, es va desgranar sense cap problema el programa previst, amb uns cantants i un públic entregats cadascú a la seua tasca: els uns amb la interpretació de les peces escollides amb la màxima qualitat i els altres en el gaudiment de les interpretacions i demostrar-ho amb els grans i llargs aplaudiments.

 

Una excel·lent boqueta nit musical, que obre el camí a noves col·laboracions en aquesta línia i on els excel·lents cantants que té Tavernes, acompanyats per una excel·lent banda simfònica, poden oferir moltes actuacions i moltes nits memorables al veïnat de la ciutat. 

 

Tot un encert la programació de l’acte des de la Regidoria de Cultura i Festes, i un gran treball de la seus responsable, Encar Mifsud, que ahir més que mai va recollir el fruit d’un treball ben fet en el reconeixement de tots els participants.

 


REPORTATGE FOTOGRÀFIC 

 















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.