dimecres, 22 de gener del 2020

PLENARI GENER 2020: El plenari aprova la proposta de Compromís per liquidar la piscina


El plenari de Tavernes, amb els vots a favor de Compromís, PSOE i Ciudadanos, aprovava la liquidació del contracte amb l'empresa concessionària de la piscina coberta. L'alcalde Sergi González afirmava que una vegada abonada la liquidació Tavernes és propietària de la instal·lació i podrà acabar les obres i procedir a l'explotació. 

L'Ajuntament ha de pagar realment a Metroval Acqua 36.781 euros resultat de la diferencia entre 629.621 del valor de l'obra feta per l'empresa, a abonar per  l'Ajuntament, i els 592.839 euros que ha de pagar l'empresa a l'Ajuntamentamb pel que falta a construir i altres conceptes. Al final de l'article expliquem tot el procediment de liquidació.

Votació de Compromís, PSOE i Cs a favor de la liquidació
En el debat, Ciudadanos considerava que no hi havia hagut interés en un possible  acord Ajuntament-concessionària mentre el PP, causant de tot el problema, acusava a Compromís de portar anys i anys sense acabar el projecte, i va arribar a dir que Compromís no havia acabat la piscina perquè era una obra seua.

Molt forta una acusació, sense cap document que ho demostre, i més quan el PP no ha recolzat mai, i fins i tot ha votat en contra d'actuacions o iniciatives importants de Compromís en aquests anys per recobrar la piscina, entre altres l'inici de l'expedient de recuperació de la propietat, o  demanar informe al Consell Juridic per tindre la seguretat juridica de recobrar la piscina o, com en eixe ple, no recolzava la liquidació que permet adquirir la propietat i iniciar obres d'acabament.



La dreta local oblida 8/9 anys de processos judicials

El regidor Llácer contestava al PP dient que "es de traca que el partit parle de mala gestió de la piscina quan ells són els causant de tot el problema per la seua mala gestió" i a Ciudadanos li deia que mai la concessionària no havia volgut cap acord, sinó arreplegar diners, fer negoci  i abandonar, com ja havia passat a Tavernes amb una altra obra del PP, l'aparcament del passeig.

Llácer va defendre la gestió de Compromís indicant que s'han seguit tots els passos legals per tal "d'aconseguir la seguretat jurídica" i va assegurar que si no hagueren actuat així "la recuperació de la propietat de la piscina hauria costat molts milions a Tavernes".


El regidor va lamentar que tot el treball fet per Compromís durant els 9 anys que l'Ajuntament està implicat en el procés de la piscina per la mala gestió del PP, des de la seua judicialització a finals del 2011 fins ara, junta a les múltiples gestions, expedients, resolucions judicials, treballs de valoracions d'obra, ara l'oposició de dreta actuara com si eixos anys no hagueren existit.

Llácer va recordar les certificació d'obra feta i no firmada, va esmentar que ningun d'ells havia parlat del concurs de creditors, ni de facilitar la quita del 50%,, de que pogueren hipotecar la concessió, dels problemes de valoració i la liquidació... tantes coses que ara actuaven com si no existiren. Tot seguit podeu escoltar la intervenció.



.

Els números de la liquidació de la piscina


Cal saber què ha de pagar l'Ajuntament i què ha pagar la concessionària.

L'Ajuntament ha de pagar:

L'obra feta a l'empresa Metroval Acqua, que es 1.890.273 euros. D'eixos diners ja havia pagat com a aportació 1.369.925 euros, per tant li deu 520.348 euros, als quals se suma l'IVA del 21% que és 109.273 euros. Total a pagar  629.621 euros.

 L'empresa a de pagar: 

El valor d'acabament de les obres, 613.686 euros, més la  suma d'honoraris professionals de registrador de la propietat, notari, lletrats judicials, etc. En total 698.854 euros. L'Ajuntament ja té un aval del Banc Popular de 106.014,72 euros que s'ha de restar, la concessionària ha d'abonar a l'Ajuntament 592.839,35 euros. 

Resum: La liquidació, que és la diferència entre els dos, dóna  a favor de Metroval Aqua SL 36.781 euros però l'Ajuntament ha de disposar de 629.621 euros.


L'Ajuntament per llei ha d'aprovar i disposar dels 629.621 euros per fer la liquidació. I això és el que va aprovar el plenari. Per la seua part la concessionària tindrà els seus propis recursos atendre la seua obligació de pagar els 592.839 euros.

Al final la liquidació li costarà a l'Ajuntament 36.781  euros, però s'han de seguir els passos legals i consignar-se les quantitats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.