dijous, 3 d’octubre del 2019

OBJECTIU: Aconseguir 6 fanecades per a situar les aules provisionals que albergaren 800 alumnes de l’IES Jaume II el Just


Cal com a mínim un terreny de 5.000 metres quadrats (6 fanecades) on situar les aules prefabricades que albergaran a 800 estudiants mentre es construeix el nou edifici de l’IES Jaume II el Just.

És la realitat i el gran problema que ara té l'Ajuntament de Tavernes perquè el terreny dotacional on s'instal·la el Festivern, que té aquesta superfície, no pot ocupar-se per a aules perquè té el qualificatiu “inundable” en estar a unes desenes de metres del riu Vaca. Per tant, es baralla ara com a alternativa l'ocupació de terrenys privats amb la finalitat de donar una solució a la Conselleria en la ubicació de les aules prefabricades.
 
Estudi de situació i necessitats  que determinarien la construcció d'un centre nou

Recordem que la Confederació no va donar permís a l'Ajuntament per a instal·lar el Centre de Dia en el local que disposa en el edifici d'habitatges socials del Vergeret per la mateixa raó d'inundabilitat, però si que la va donar per a la piscina coberta. Com hem dit, són prop de 800 estudiants els que té el centre, amb les dificultats que genera a l'hora de situar-los en altres terrenys i edificis.

El govern de Compromís disposa de la memòria valorada, que és el primer tràmit per a incloure el projecte de centre en el pla Edificant però no s'ha enviat a la Conselleria perquè donades les circumstàncies que l'edifici s'han de construir de nou completament, s'ha de redactar un annex informant on s'instal·laren les aules prefabriques en les que s'impartiran les classes mentre duren les obres.
 
En desembre del 2015, sabérem que no hi havia res previst en l'institut
 
 L'IES Jaume II el Just ha sigut un niu de problemes després que els governs del PP van estar donant llargues al projecte amb promeses contínues de redacció durant més de deu anys. Va ser al desembre del 2015 quan , amb el canvi de govern de la Generalitat, l'Ajuntament va tindre coneixement que, en la Conselleria d’Educació, no existia un simple document redactat per a poder iniciar un expedient d'obres en el centre.

Les gestions de l'Ajuntament van aconseguir una visita urgent dels tècnics que van redactar un informe de l'estat i necessitats del centre. Després del seu estudi i valoració, els mateixos tècnics de Conselleria van determinar que les reformes no eren convenients i que la millor solució era alçar un edifici nou en planta, que tinguera totes les condicions d'accessibilitat, seguretat i estiguera adaptat a les necessitats educatives actuals. 
 
En novembre del 2017 en una reunió a Conselleria es va determinar incloure l'institut en el Pla Edificant
Mentre durava aquest procés, anys 2016 i 2017, es va iniciar el Pla Edificant, en el qual finalment es va incloure l'institut després d'una reunió en Conselleria el novembre del 2017. L'Ajuntament va iniciar la redacció de la memòria valorada, ja acabada,  que ara necessita d'aqueix annex que indique com serà la solució per a instal·lar provisionalment les aules.
 
En la seua visita a Gandia el mateix conseller Marza assenyalava que el centre educatiu de Tavernes ja compta amb els tràmits iniciats, assegurava que la seua inclusió en el Pla Edificant és una realitat però ara és l'Ajuntament qui marcarà el ritme del projecte amb la solució dels problemes indicats.

La construcció del nou IES Jaume II el Just és el projecte més important del Pla Edificant en Tavernes, amb millores en els CEIP Sant Miquel, Divina Aurora , Alfàndec i Magraner.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.