Satisfacció és la paraula amb la qual podríem resumir el resultat de l’entrevista que ahir mantingueren els representants de l’Ajuntament de Tavernes, encapçalats per l’alcalde Sergi González, amb els responsables de la Conselleria d’Educació Víctor Garcia Tomàs i Jesús Garcia Gil, director i subdirector general d’infraestructures Educatives, respectivament i Eva Maria Coscollà Grau, subsecretària de la Conselleria d’Educació. Per part de l’Ajuntament, assistiren també la regidora d’Educació, Anna Bellver, el regidor de Contractació Quique Chofre, ambdós de Compromís, i la regidora Lara Romero del PSOE.
Una reunió sol·licitada per l’Ajuntament de Tavernes amb l’objectiu primer de confirmar que la Conselleria ja havia rebut la memòria valorada de l’IES Jaume II el Just i demostrar que el govern municipal no ha deixat mai de costat el projecte de l’institut. De fet, ara la pilota es troba en el camp de la Conselleria que haurà de revisar la memòria valorada i donar o no el placet per continuar els procediments administratius del projecte.
La reunió va servir per comprovar les memòries valorades que afecten els centres públics vallers estan ja pujades en la plataforma de Conselleria, les dels quatre CEIP públics de Tavernes des de fa uns mesos i la de l’IES Jaume II el Just, de principi de setmana.
Els responsables de la Conselleria es comprometeren a agilitar i accelerar el tràmit i donar màxima prioritat a l’institut valler, confirmant que en són coneixedors de la situació i es confia el més tardar a febrer tindre feta la delegació de les obres.
Tràmits administratius
Els tècnics de Conselleria revisaran la memòria valorada remesa per l’Ajuntament, i si noten algun problema s’informarà a l’Ajuntament perquè ho corregesca. Després, la Conselleria procedirà a fer la delegació de l’obra, o siga confirmarà a l’Ajuntament la disponibilitat dels diners per a construir el centre i li encomanarà els tràmits de la licitació de la redacció del projecte de l’institut. Quan estiga redactat el projecte, que revisarà la Conselleria, s’ha de procedir a licitar les obres del nou centre, fer l’adjudicació i executar-les.
És el procediment Administratiu de qualsevol obra executada per l’Ajuntament a la nostra ciutat. En el “Programa Edificant”, la Conselleria facilita els diners de les construccions educatives, però són els Ajuntaments qui carreguen amb la tasca complexa i feixuga de dur a cap i a bon port tots els procediments administratius.
En desembre del 2015 es va saber que el PP no havia previst res per a l'institut |
Per això les paraules del conseller Marzà van semblar en Compromís injustes i totalment fora de lloc quan es va referir a l’Institut i el treball fet pel govern municipal. Cal recordar que, després de 20 anys de promeses incomplides pels governs del PP, es va saber en desembre del 2015 que Conselleria no tenia cap document del centre, i va ser a finals del 2017 i després d’un informe de necessitats exigit per l’Ajuntament i redactat per tècnics de la Conselleria, quan aquesta va decidir fer un centre nou dins del Pla Edificant.
Novembre 2017: La Conselleria decideix i informa a l'Ajuntament de fer un centre nou dins del Pla Edificant |
I de quins terminis parlem?
Ningú ha parlat de terminis exactes, però vist que s’ha presentat la memòria valorada i que Conselleria ha decretat la urgència de l’obra, sempre en base al que venim observant en altres construccions d’IES nous i dels propis procediments administratius, podríem indicar:
1. La delegació pot estar feta a partir de gener/febrer. A partir d'ací, la licitació i adjudicació de redacció del projecte por ser cosa de 4 mesos i d’uns 6/7 mesos el propi treball de redacció. O siga, aquests passos administratius poden estar acabats en un any, i ens situaríem en febrer del 2021.
2. El següent pas serà la licitació i adjudicació de les obres, cosa de 5/6 mesos i, una vegada adjudicades, començar l’execució i acabament del centre, la part més llarga en el temps, on cal recordar que la Conselleria sol marcar com a termini normal de construcció 18 mesos. Per tant, tindríem un termini sobre 23/24 mesos (licitació, adjudicació i execució), i en el millor dels casos i sense problemes, el nou IES Jaume II el Just podria tindre acabades les obres o estar en fase d’acabament en febrer/març del 2023.
Repetim: són terminis que extrapolem del que han estat les obres en altres instituts: de normal 3 anys a partir de la delegació feta per Conselleria a l’Ajuntament. Si tot va bé.
Reubicació d’alumnes
L’IEs Jaume II el Just s’enderrocarà per a construir-lo de nou. I s’hauran de reubicar els 800 alumnes en altres llocs per continuar les classes. L’Ajuntament treballa en diverses opcions, tant de terrenys públics com de terrenys privats, però encara no ha transcendit la solució final.
Sí que es coneix que Conselleria ha demanat un espai amb llum i aigua i, tot el demés, cas de les estructures prefabricades i la instal·lació, s’encarregarà l’entitat de la Generalitat. El que si que coneixem és que l’Ajuntament ha demanat una visita dels tècnics de Conselleria per tal de que donen la conformitat del possible lloc i avançar en la solució d’aquest problema afegit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.