dimarts, 13 d’agost del 2019

La "Med Arab Jewish 7Sóis Orkestra" es va posar el públic a la butxaca



Es posaren el públic en la butxaca des del primer moment els músics de "Med Arab Jewish 7Sois Orkestra" . La interrelació artistes-públic, la familiaritat amb que es mostraven, va ser la nota destacada de la nit, res de particular si pensem que és una de les característiques del Festival Sete Sois Sete Luas, una proposta artística sempre molt interessant, que any rere any desperta el interès de Tavernes i la comarca, perquè ofereix qualitat, molta qualitat musical, amb artistes de primera fila però que són desconeguts perquè no viuen dels circuits comercials.



Són 23 anys de vida intensa del festival a Tavernes, sempre ben rebut, sempre amb una organització excel·lent de l'Ajuntament, com  bé remarcava Marco Abbundanza en la presentació de l’orquestra i es mostrava orgullós pel valor social que adquireix la programació del festival "Sete Sois Sete Luas" en unir cultures i tradicions de la ribera del Mediterrani, i com en el dia d'ahir les cultures àrab, jueva i cristiana. Recordava Abbondanza l'obra de Saramago “Memorial del convent” d'on ha agafat el festival prestat el nom dels seus protagonistes "Sete Sois i Sete Luas".


La "Med Arab Jewish 7Sois Orkestra" és la  nova creació musical que vam poder veure, gaudir i aplaudir ahir en Tavernes és un projecte ambiciós que, amb la participació de 5 representants prestigiosos de cultures diferents, té com a principal objectiu promoure el diàleg intercultural, gràcies a la presència de músics que representen els mons culturals i religiosos típics del Mediterrani i del sud d'Europa. 




"Med Arab Jewish 7Sois Orkestra" és un projecte d'unió, de germanor, de solidaritat com repetia en les seues explicacions el músic i director de l’orquestra, l'italià Stefano Saletti. En definitiva la música com a instrument d'acostament entre les diferents cultures de les dues ribes del Mediterrani. I ho feien realitat artistes com Stefano Saletti (Itàlia), en la direcció musical i bouzouki, Arnaud Cance (França) multi-instrumentista i veu, Harry Perigone (Illa Reunió) en la percussió, Carlos Menezes (Portugal) al baix i Soukaina Fahsi (el Marroc) en guitarra, instruments de percussió tradicional àrab i veu.


Cançons tradicionals italianes, de l’Occitània francesa cantades en llengua d’oc per Arnaud Cance, tradicionals portugueses en la veu també d'Arnaud Cance, de l'illa de la Reunió, cantada per Harry Peregone i del Marroc, amb la veu de Soukaina Fahsi, potent,  i que a més de cantar en diferents llengües, va oferir una meravellosa cançó dedicada a sa mare.

  
Un espectacle ple de valor de fusió cultural, gràcies a la música ètnica de les ribes del mar interpretada en aqueix idioma que no té barreres i que s'alça per damunt de conviccions polítiques i xenofòbies culturals, aqueix idioma llengua universal que anomenem música. I ahir música es va escriure en paraules grans i en majúscula.

Us oferim reportatge fotogràfic més complert en el nostre perfil de facebook

https://www.facebook.com/lacotorradelavall.noticies.3


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.