dijous, 29 d’agost del 2019

Avanç de la programació festiva de les Festes Majors 2019



L'ajuntament de Tavernes ha efectuat enguany una aposta decidida pels artistes locals i de la Valldigna com a protagonistes dels espectacles musicals de les Festes Majors a celebrar entre el 14 i el 22 de setembre.

La regidora de Festes, Encar Mifsud, ha confirmat que “la Regidoria de Festes ha treballat enguany per fer possible una programació amb el major nombre d’artistes locals” i justificava aquesta decisió perquè Tavernes és la seu de festivals internacionals com “Festivern” “Iboga Summer” i “Mediterrània Festival” que ofereixen concerts dels millors grups i cantants actuals, amb la qual cosa “és molt problemàtic trobar artistes que puguen oferir un nivell igual en les nostres Festes Patronals”.

A causa d'això, ha desaparegut de la programació oficial el tradicional concert d'inici de festes i on hem pogut assistir en aquests últims anys a concerts d'Antonio Orozco, La Unió o SAU que queda substituït per diversos concerts i espectacles d’artistes locals.


AVANÇ DE PROGRAMACIÓ (No definitiva) 

Les festes d'enguany, seguint el model que ha regit en anys anteriors, se celebraren en dos caps de setmana seguits. Us oferim un avanç de la programació d’actes de cada dia, advertint que alguns poden tindre alguna petita variació.

DIA 13 DIVENDRES:

“Festival de Rock” en el Carrer Nou amb la participació de grups locals. S’iniciarà a la vesprada i es desenvoluparà en dues parts, aprofitant el seu intermedi per a realitzar un concert de la “banda del pop”, amb música dels anys 80 i 90 en el Passeig del País Valencià.

També està previst la celebració d'activitats esportives a concretar. 



DISSABTE DIA 14

Al matí i en la Plaça Major, tal com ja hem informat, tindrà lloc El “XV Concurs de Xarangues” amb la presència de dues xarangues de Tavernes, “Xe Kin Ampastre” i  “Això ho pague jo”, als quals s’uniran “Tot al vol” de Favara, “MDF”, d’El Palmar, “Askampa el Poll' d'Alzira, “Kriptonita” i “Xarangalafres”, els dues de Cullera i “La Cafrà” de Fortaleny. A les 2 està prevista una mascletà.



A la vesprada nit, oficialment s'iniciaren les Festes Patronals quan tindrà lloc la tradicional “Baixà” del Crist des de l’ermita del Calvari a la parroquial de Sant Pere. Aqueixa mateixa nit, després de la processó, s'ha programat el festival de Balls Populars i en el pavelló multiusos del Vergeret una festa “Remember” dels anys 90 i una actuació de jazz en la plaça de l’Església.


DIUMENGE DIA 15:

El jurat qualificador del concurs de “Carrers engalanats” visitarà pel matí els carrers participants i donarà a conéixer el seu veredicte.

A la nit  se celebrarà el tradicional festival de Bandes de Música en la Plaça Major amb la participació de la SIUM de Tavernes i l'Artística Manisense.



DIJOUS, DIA 19:

Festa d'homenatge a les persones majors en el pavelló multiusos, amb la degustació d'una paella gegant i fi de festa animada pel duo local Pacífic Blue.

A la vesprada, com és tradicional l’Ofrena a la Mare de Déu de Lorda i ball de disfresses infantils.

A la plaça Major per la nit s’ha programat “El millor espectacle del món” i en el Passeig del País València “Experience Acoustic”.



DIVENDRES DIA 20:

Tradicional nit de les paelles, amb l'actuació de l'orquestra Seven Crashers.

 DISSABTE DIA 21

Nit de “Ball de Disfresses” en la Plaça Major amb actuació de l'orquestra Eufòria. Obrirà la desfilada de les comparses participants en el concurs  un espectacle de l'escola de Xaro Arlandis

Macrodiscomòbil amb Djs locals i animació de Crazy Dreams




DIUMENGE DIA 22

A l'Ajuntament hi ha el lliurament de premis de Festes del Poble, a la vesprada un espectacle de circ “Frenètic” i la tradicional processó de la “Pujà” del Crist a l’ermita del Calvari.

En la plaça Major nit de monòlegs, “Riure’s en valencià”  amb Maria Juan, presentadora de “À punt” i Arnau Soler.

Castell de focs d’artifici al final del Passeig Colom.

Totes les fotografies de festes són d'edicions anteriors

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.