dilluns, 18 de febrer del 2019

La 7a Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) tanca amb èxit quatre dies de projeccions i activitats educatives

  

La 7a Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), de la qual Tavernes ha estat enguany una de les seus, ha tancat les activitats amb gran èxit i acceptació entre els participants. La Casa de la Cultura ha acollit durant quatre dies les projeccions cinematogràfiques i activitats lúdiques preparades per als alumnes de les escoles del municipi valler, i també de Benifairó i Simat. La Fundació Integra Valldigna ha col·laborat en la organització de l’esdeveniment. 


Aquesta setena edició de la MICE s’ha dut a cap sota el lema “Cap al seté somni” i al llarg de la programació diària els alumnes dels diferents col·legis i instituts de la Valldigna han presentat públicament els seus curtmetratges davant la resta de la comunitat educativa.

Han participat en la mostra MICE els CEIPS Magraner, Alfàndec, Sant Miquel i Divina Aurora, els IES la Valldigna i Jaume II el Just, de Tavernes, el CEIP Jaume II, de Benifairó, i el CEIP Valldigna, de Simat. 




L’últim dia de projeccions, i com a acte de cloenda, va tindre lloc l’actuació de la Musiescola, que va obrir la jornada de la MICE amb una representació musical d’una mascletada i diverses cançons cantades que han amenitzat els instants previs a la projecció de la versió original, subtitulada en valencià, del film alemany “Els grans de pebre i la maledicció del rei negre” , i la resta de curtmetratges escolars. 




Cal destacar els membres de la fundació Integra Valldigna, que han ajudat en l’organització i coordinació de la 7a MICE perquè resultés tot un èxit.

La regidora d’Educació, Bea Ferreres, ha mostrat la seua satisfacció “per la implicació que ha mostrat la comunitat educativa de Tavernes i de la Valldigna, de la fundació Integra Valldigna, de la Musiescola i dels organitzadors de la MICE en esta edició, que ha finalitzat amb una alta participació i un èxit rotund”.


 

La MICE és una mostra de cinema educatiu d’àmbit internacional per a xiquetes, xiquets, joves, professorat i públic en general, amb pel·lícules realitzades per alumnes dins d’entorns d’aprenentatge. Naix per la preocupació sobre l’educació en un moment en que l’obtenció del coneixement es realitza mitjançant experiències intervingudes i dirigides amb una innegable influència dels mitjans de comunicació i les tecnologies.



Va ser creada a València l’any 2013 per l’Associació Cultural Jordi el Mussol. Va començar gràcies a un mestre de primària cinèfil, Josep Arbiol, amb experiència en el camp de l’educomunicació i presència en festivals internacionals, i s’ha anat alçant com un referent de l’educomunicació dins i sobretot fora de l’Estat espanyol, sent que és l’únic amb les seues característiques: un festival de cinema itinerant per les comarques valencianes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.