divendres, 21 de desembre del 2018

Diumenge, a les 18 hores, "Concert de Nadal" de la coral Marinyén i Cor Infantil del CEIP Magraner



Com ja va essent tradició de fa uns anys, la Coral Polifònica Marinyén i el Cor Infantil del CEIP Magraner oferiran a l'església de Sant Pere el "Concert de Nadal" sota la direcció de Fran Lledó i amb el patrocini de l'Ajuntament de Tavernes.

El programa el podeu vore en el cartell: consta d'una selecció de peces nadalenques, però volen remarcar sobre tot "El Cant de la Sibil·la", en la versió del Cançoner de Gandia.

Tot un encert, pensem, la recuperació d'aquesta peça medieval, restes d'un teatre religios que pronostica l’arribada del Messies i la terrible fi del món. Sol representar-se el 24 de desembre a la nit, just abans de la Missa del Gall.

El costum d'interpretar aquest cant estava molt estés per l’Europa medieval i, es calcula si el seu origen pot estar relacionat amb la por que va originar l’arribada de l’any 1000. El concili de Trento va disposar la seua desaparició de la litúrgia per considerar-la un ritus profà, atés que la Sibil·la era una endevinadora pagana. Només es va conservar intacte a l’Alguer i a Mallorca, i el 2010 fou declarat Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO.


Paqui Navarro interpretant el Cant de la Sibil·la en una imatge d'arxiu


Al País Valencià va ser la comunitat dels pares escolapis de Gandia l'any 1979 qui van recuperar la celebració del cant en el marc de la Missa del Gall a l'ermita de Santa Anna, segons la versió d'un breviari de la catedral de València del 1533 amb partitura atribuïda al mestre Cárceres i Alonso (segle XVI).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.