dimarts, 6 de novembre del 2018

PLENARI NOVEMBRE 2018: ACTUALITZAT: S'aprova el finançament plurianual del col·lector i reurbanització del carrer Blasco Ibáñez i adjacents.



Els partits del consistori valler van aprovar, excepte EU,  la proposta presentada pel govern de Compromís per a fer front al pagament plurianual de l’execució de les obres del col·lector de la platja i les obres de reurbanització del carrer Blasco Ibáñez i adjacents.

El regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, explicava que l’obra s’executaria amb caràcter plurianual, durant tres anys, i el que s’aprovava era el percentatge que determinava la quantitat a pagar cada any. El que finalment es va aprovar és: any 2018, una primera anualitat amb inversió de 59.000 euros, l’any 2019 la segona anualitat amb inversió de 629.000 euros i la tercera l’any 2020 amb inversió de 688.351 euros.


Simulació del vial d'unió de platges i pas del col·lector
En resum, tota l'obra a executar la podem resumir:
  
- Obra 1: vial 


- Obra 2.1 Col.lector des del Luna Park fins tanc de tempesta més urbanització Blasco Ibáñez i adjacents 

- Obra 2.2 Col.lector des del tanc de tempesta  fins el canal

Finançament de les obres: 

- Per a l'obra 1, el vial, l'Ajuntament ja disposa de tot el crèdit que cal (una part d'un préstec i del romanent de tresoreria del 2017). 

- L'obra 2.1 és la que es pagarà en tres anys, en concordança amb el projecte d'execució.

- L'obra 2.2 la pagarà la Generalitat.

Cal dir que una part es finançarà a càrrec dels 700.000 euros reservats per aquesta obra. De tota manera, ací volem recordar nosaltres que aquests 700.000 euros és el que queda del préstec de 4’7 milions que va fer el PP al final del 2010, a sis mesos d’eleccions.

Un préstec que van justificar dient que tenia com a finalitat disposar d’una reserva de fons per a inversions de la legislatura 2011-2015. Però en 4 mesos el PP va “fer volar” pràcticament els diners del préstec i només es va mantindre eixa reserva que era finalista per al col·lector. No cal ni dir que és el govern de Compromís qui ha estat pagant tots aquests anys i encara paga el préstec de 4’7 milions, una més de les herències deixades pel PP. 


El carrer Blasco Ibáñez i adjacents serà reurbanitzats: voreres més amples i millores en enllumenat i altres
Durant la sessió es va explicar que el projecte inicial s'havia canviat perquè la inversió a realitzar era gran i es volia que tingués un major aprofitament l'esforça a realitzar: Així el projecte va canviar per a enterrar el col·lector en el vial d'unió de les dues platges valleres i alhora es contempla la reurbanització del carrer Blasco Ibáñez i adjacents, que tindran ampliació i millora de voreres, a més d’altres millores generals.

Perfecto Benavent va remarcar el paper de l’alcalde, Jordi Joan, en haver aconseguit dins les tasques de diputat en les Corts Valencianes, la disponibilitat de terrenys per a executar l’obra i també haver implicat a la Generalitat amb el pagament d'una part del col·lector, el punt 2.2 de l'obra, sobre els 1'5 milions d'euros, uns diners que s’estalviarà Tavernes.

2 comentaris:

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.