dijous, 23 d’agost del 2018

Problemes en la celebració del festival Mediterránea i desconeixem en quines condicions musicals s’hi celebrarà.





Malestar en el govern municipal de Compromís després de conéixer l’escrit que ha registrat aquest matí la recent creada Plataforma Ciutadana i que, dirigit a l’alcalde i al cap de la Policia Local, els exigeix l’acompliment estricte de l’ordenança municipal i les lleis que hi ha sobre la prevenció de la contaminació acústica.

Segons sembla ser, un escrit semblant hauria estat dirigit a la Guàrdia Civil, amb  la petició concreta que actue el Seprona, davant un presumpte delicte de contaminació acústica de la zona per l’actuació dels grups anunciats..

El malestar del govern municipal de Compromís  naixeria del fet que la Plataforma que afirmava seria conciliadora i presentaria propostes de solució, no ha esperat ni un mínim de temps perquè l’Ajuntament puga posar mesures. 

Avui mateix, dijous dia 23, dos dies després de celebrar la reunió de constitució de la Plataforma, quan comença el Festival Mediterránea i sense cap reunió prèvia entre les dues parts que poguera analitzar mesures per al festival que comença avui, ultim de l'estiu, han presentat l’escrit sense temps material per a canviar res del muntatge que s’ha realitzat durant moltes dies i demanen ¿insonoritzar? el festival.

Sembla ser que la Plataforma exigeix en el seu escrit entre altres mesures la insonorització del festival, però també la realització d’auditories acústiques, dur un llibre de control amb certificació dels resultats acústics, entre altres qüestions.

Fins i tot, la Plataforma segons hem sabut s’hauria permés d’indicar en l’escrit que confien en que el sonòmetre de la Policia Local es trobe en perfectes condicions, una frase que alguns podrien considerar és una forma vetlada d’advertiment al cos policial.

Presentació d'un festival de final d'agost per potenciar i ampliar la temporada estival
El  govern de Compromís, tal com es va dir en l’acte de presentació, vol que el Mediterránea Festival fora un festival que ajudara a desestacionalitzar la temporada estiuenca, i pel mateix fet de celebrar-se a les acaballes d’agost, donara un impuls a l’estada de més gent en la platja, que fora més atractiva en aquests últims dies estiuencs, amb la qual cosa sempre serà beneficiós per al turisme, el comerç i la hosteleria local.

En aquest mateix sentit va parlar en eixa presentació el president d’ACEPLAT, Santi Escrivà, que va considerar que el festival podria ampliar fins a quinze dies més la temporada turística, amb els beneficis que això comportaria al sector comercial i hostaler.

Unes previsions que, després dels fets del dia d’avui que sense dubte van a marcar i influir en el desenvolupament del festival, vorem si es poden complir a pesar que hi havia prevista la presència de més de 20.000 persones (unes 7.000 per dia).

26 comentaris:

  1. Vaja per endavant que personalment crec que no s'hauria d'arribar a sotiacions de conflcte con el que sembla ser que es dóna. Però, si hi ha una normativa, que defensa la salut de les persones, i no s'acompleix, la culpa no la poden tindre els qui sofrixen l'incompliment de la normativa.

    ResponElimina
  2. Tota la raó tens. És la mateixa normativa que s'aplica en falles, i que igual molts dels que es queixen, no ho fan en falles perquè tenen fills o nets en alguna falla.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també l'aplicaria en Falles. O posaria en la normativa les excepcions perquè tothom sàpiga a que juguem. Les normes també han de ser transparents.
      Això de que les normes siguen vàlides segons qui o on porta a situacions indesitjables.

      Elimina
  3. A falles no s'aplicara per que nosaltres no som de Plataformes Ciutadanes per fer la punyeta a ningú, i en esta plataforma tots diuen que es gent de fora els que mouen les coses. A ells no els importa la platja ni que vinguen diners, són egoistes i no volen fer un sacrifici menut pel be del poble que els alberga, que també repercutira en el seu benefici. I vora que hi ha gent del poble que els segueix dona llastima.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si qui cal fa les coses bé no cal que altes facen cap sacrifici.

      Elimina
  4. En Fallas no se aplica porque no hay huevos.

    ResponElimina
  5. En falles també hi ha molta gent que ha de suportar sense cap compensació la diversió d'altres. Però com els altres són molts a votar, el que pateix sense buscar-ho, doncs què és fota.

    ResponElimina
  6. Forasters vindran que de casa mos tiraran. Lo que pasa no es veu en ningun lloc del pais. Faran festivals en tota Espanya i no passa res. Es dona pena tot cine, sport,festivals etc etc en les finques que fan festes no diuen res del soroll o es que aon viuven ells a les deus estan tots dormint.
    Els bars, restaurants i la asociacio Aceplat no te res que dir cuant estan perjudicants als eus interesos i de la gent que te faena.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mal xenòfob estàs fet. M'agarra la risa del teu comentari. Pers la raó quan parles dels forasters

      Elimina
    2. Això no és xenòfob, és una expressió que hem utilitzat tota la vida en el sentit de vindre l'últim I voler canviar les coses en compte d'integrar-se. Ara q si tu vols pegar-li la volta pq er convé, és una altra cosa. I aquesta gent només ve de vancances,no viuen tot l'any ni paguen impostos, siguen d'on siguen, crec que no tenen dret a amargar els altres. Que trien un poble sense festival si nono es apanya i punt.

      Elimina
  7. Aneuse'n a cagar a la via. Això que esteu fent és un frau de llei. S'ha de donar un temps a qui organitza l'event per a posar els mitjans per tal de subsanar les deficiències.Farà bé l'Ajuntament en demandar-vos.

    ResponElimina
  8. Gent egoista,a mi estan tirantme coets una semana sansera a tot hora els de la falla prado i maguante.
    I no,no soc faller ni tinc familiars a la falla

    ResponElimina
  9. Yo no en considere ningun xenofob si no tot lo contrari, aplicat un refra Valencia i si no esta acertat mil disculpes pues no era la meua intencio eixa, sols dir la meua opinio de un fet que com dic, tots tenim que tindre un poc de paciencia i intentar fer lo millor posible i intentar molestar lo menos posible pero es molt dificil en un lloc turistic i mirant les moltes activitats que anian i a totes hores

    ResponElimina
  10. poden fer tots els fetivals que vullguen respectant les lleis tant d'oraris com de contaminacio acustica, es que no hia mes cap els festivals es poden fer en altres llocs hon la gent puga divertirse i els veranejants descansar si a al segle XXI no som capaços de posarnos d'acord amb aquesta questio es que encara estem pijor que a la dictadura, en cuant a ACEPLAT, dir-los que si ells pensen que han de viure dels ingresos dels festivals a vore si comencem a comprar fora de la platja i a consumir tambe fora de alli i que despres que fagen balanç

    ResponElimina
  11. És podria alternar la ubicació per fer arribar els avantatges (i repartir els inconvenients) per tota la platja. No em sembla raonable que es foten sempre els mateixos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si et pareix que ho posen en la zona del Acuarium que tenim juerga tots els caps de setmana: concerts de rock, despedides, tablaos flamencos i baralles, festes de finques en la música a tota potencia...
      I ara com als cuatre rics del lago no els apanya tindre soroll que li ho encasqueten a un altre. Que ho fasen en un polígono i en pau.

      Elimina
  12. Rafael Brines, demandar a qui?? Per presentar un escrit? Jaja

    ResponElimina
  13. Yo creo que el Ayuntamiento pudiera cambiarlo cada temporada en un sitio no lo haria, yo me pregunto donde, ahora en el golfo no porque no hay infraestucturas y saldrian todos perjudicados. Y es que no estamos hablando solo del Iboga y ahora Mediterranea es que les molesta el cine, las actividades deportiva y hasta el Medussa que se ha echo en Cullera.
    Vivir para ver.

    ResponElimina
  14. El escrito de antes, es si el Ayuntamiento pudiera hacerlo cada verano en un sitio LO HARIA SEGURO.

    ResponElimina
  15. Nosaltres pensem igual. L'únic sector urbanitzat, és a dir, que té electricitat, aigua potable i clavegueram, així com carrers i voreres, és el sector 12, on es fan ara els festivals.

    La resta de sectors estan tots al costat d'edificacions, però no estan urbanitzats i no disposen de cap dels serveis esmentats. ¿Portar llum, aigua potable, servei de clavegueram amb cada festival? Això és un impossible.

    Poligon del Golfo: No està recepcionat per l'Ajuntament i precisament per falta d'electricitat. I tots els terrenys són privats. a més dels problemes d'intendència i transport per a més de 10.000 persones diaries com enguany ha tingut l'Iboga.

    Per a nosaltres dir: que es canvie la ubicació dels festival és equival a dir que no es faça cap festival. Almenys en les circumstancies actuals.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I per tant, què s'en vagen a prendre pel sac sempre els mateixos.

      Elimina
    2. Com que no és possible al poligon del golfo? Grup electrogens, cisternes d'aigua,.. etc. Hui en dia podrien fer concerts al mateix desert del Sahara. I respecte als terrenys, oferir-li al propietari beneficiar-se fiscalment, bonificant-lo en l'impost que aquest paga anualment a l'ajuntament pels terrenys

      Elimina
  16. Hem borrat per error dos comentaris. Un comentari ens parlava sobre el nombre de persones que van acudir a l'Iboga i deia que no podien ser el numero de 45.000 que es va dir.

    Cal saber com es conta l'assistencia als festivals:

    Calculen assistents del primer dia, per exemple; 6.000
    Calculen els que hi havia el segon, encara que la majoria estava en el primer es computen tambe, per exemple: 6.500
    I es calcula el tercer, encara que s'hagen estat en els altres dos: que siguen 7.000.
    En total dirien que han estat 19.500 asistents. Com veus el numero no vol dir cada dia 19.500, sino la suma de tots els dies.
    I si l'Iboga va dir 45.000 persones, en quatre dies, ix una mitjana de 11.000 persones.

    Si es diu que el Medusa van haver 120.000 persones i va durar 6 dies, realment estan dient que hi ha hagut 20.000 assistents cada dia de mitjana. Esperem estiga clar.

    ResponElimina
  17. Què fàcil ho pintes, anònim de les 18.39 hores.

    Del no res, fem un complex amb serveis per a 10.000 habitants i només per a cinc dies. Waters per a tots, dutxes per a tots, clavegueram per a tot, aigua potable per a tots, etc. etc.

    Botigues, bars, restaurants, estancs, transports, etc. etc.

    Tot facilíssim. Tan facilíssim com que fan concerts en el Sàhara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bars? tendes? si està ben organitzat, tot aixó estaria tot dins del recinte. O es que per als cubates ixen als bars? El organitzador hauria de tindre tot organitzat. Quan ens interesa pensem en bars i supermercats, i quan no ens interesa, venen els de fora a fer els caterings.

      Elimina
  18. És ben fàcil. Apliqueu la llei. Si hem d'escoltar als que estàn a favor dels festivals sense atendre a si es compleix la normativa o no, estem apanyats. Portem al debat als que volen pagar menys imposts. Podriem pagar una contribució reduida a la platja, degut a la reducció dels serveis que hi ha al invern.

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.