L’Ajuntament de
Tavernes en col·laboració amb ACECOVA, l'Associació de Celíacs valencians i l'empresa Mercadona,
organitza activitats al voltant del Dia
Nacional del Celíac que se celebra el diumenge, 27 de maig.
El pròxim dijous, 24 de maig, s’ofereix un taller de dolços sense gluten a celebrar al Braç Treballador entre les 16 i les 19’30 hores amb inscripcions al telèfon 96 282 11 42.
També eixe mateix dia se celebra el dia de la tapa sense gluten a les 20 hores al bar Bistro de la Plaça Major, establiment homologat i que apareix a les guies de restauració apta per celíacs.
La implicació del govern de Compromís de Tavernes en aquesta problemàtica ha estat evident aquest anys. Així, impulsada pel govern de Compromís, el consistori ha aprovat una moció de recolzament a les persones celíaques.
Entre altres punts es demanava la implantació d’un diagnòstic precoç en l’atenció mèdica primària, la formació contínua als treballadors del servei de cuina i repartiment d’aliments en els centres sanitaris i menjadors d’establiments privats i públics, per tal de garantir que no es produesquen incidents.
Altres punts demanats eren l’obligatorietat d’oferir menús sense gluten en els centres i mesures concretes en els centres fóra de l’àmbit educatiu, així como una legislació de forns i obradors artesanals de productes aptes per a celíacs.
Les activitats dutes a cap per la regidoria de Serveis Socials, que dirigeix Noe Alberola, han comprés xerrades informatives i la celebració d’un taller de cuina per a celíacs en el Braç Treballador , amb elaboració de dolços tradicionals, uns tallers que continuen enguany.
La malaltia celíaca o celiaquia (d’intolerància al gluten) es caracteritza per una pèrdua total o parcial de les vellositats de l'intestí prim, amb diarrea crònica, retard del creixement en xiquets i cansament. Es produeix per la reacció a una proteïna de gluten present en el blat, i en alguns cereals, que trenca les vellositats intestinals i dificulta l'absorció de nutrients. L'únic tractament conegut és una dieta lliure de gluten de per vida.
El pròxim dijous, 24 de maig, s’ofereix un taller de dolços sense gluten a celebrar al Braç Treballador entre les 16 i les 19’30 hores amb inscripcions al telèfon 96 282 11 42.
També eixe mateix dia se celebra el dia de la tapa sense gluten a les 20 hores al bar Bistro de la Plaça Major, establiment homologat i que apareix a les guies de restauració apta per celíacs.
La implicació del govern de Compromís de Tavernes en aquesta problemàtica ha estat evident aquest anys. Així, impulsada pel govern de Compromís, el consistori ha aprovat una moció de recolzament a les persones celíaques.
Entre altres punts es demanava la implantació d’un diagnòstic precoç en l’atenció mèdica primària, la formació contínua als treballadors del servei de cuina i repartiment d’aliments en els centres sanitaris i menjadors d’establiments privats i públics, per tal de garantir que no es produesquen incidents.
Altres punts demanats eren l’obligatorietat d’oferir menús sense gluten en els centres i mesures concretes en els centres fóra de l’àmbit educatiu, així como una legislació de forns i obradors artesanals de productes aptes per a celíacs.
Les activitats dutes a cap per la regidoria de Serveis Socials, que dirigeix Noe Alberola, han comprés xerrades informatives i la celebració d’un taller de cuina per a celíacs en el Braç Treballador , amb elaboració de dolços tradicionals, uns tallers que continuen enguany.
La malaltia celíaca o celiaquia (d’intolerància al gluten) es caracteritza per una pèrdua total o parcial de les vellositats de l'intestí prim, amb diarrea crònica, retard del creixement en xiquets i cansament. Es produeix per la reacció a una proteïna de gluten present en el blat, i en alguns cereals, que trenca les vellositats intestinals i dificulta l'absorció de nutrients. L'únic tractament conegut és una dieta lliure de gluten de per vida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.