dimecres, 17 de gener del 2018

Tavernes ha reivindicat a FITUR el patrimoni gastronòmic amb el tradicional arròs de vigília




Tavernes ha reivindicat avui el seu patrimoni gastronòmic a FITUR amb l’elaboració i repartiment del denominat “arròs de vigília” o “arròs amb cigrons i panses”, sempre acompanyat de les mandonguilles d’abadejo, que el fan un plat únic.

Els cuiners de “Casa Macario” i del “Restaurant San Bernardo” s’han lluit a FITUR amb aquest plat tradicional nostre, que reuneix una perfecta conjunció de sabors i contrastos entre el dolç de les panses i el salat de l’abadejo. Un resultat sorprenent per aquell que el tasta per primera vegada, i així ha estat - segons ens comenten - la impressió que més s'han endut els centenars de visitants que s’han arrimat al taulell per tastar-lo.


La presència de la nostra ciutat a Fitur es fa sota l’objectiu de promocionar l’oferta turística transversal que, suposa per un costat el sol i la platja, i per una altra banda el valor que li dona a el gran patrimoni històric, cultural, natural i gastronòmic.


Però també cal realçar que Tavernes oferirà als visitant elements que fan de la ciutat un punt de referència prehistòrica del Paleolític mitjà, la cova del Bolomor, amb la llar més antiga d’Europa, o altres posteriors com els Abrics de Mossen Ricard sense oblidar les nostres rutes i els nostres paratges, demostratius del nom que el rei Jaume II el Just li va donar a la comarca: “vall digna”.

Aquest mateix matí la diputada provincial Pilar Moncho ha visitat el mostrador de Tavernes i ha compartit uns moments amb l’alcalde Jordi Joan i el regidor de Turisme, Josep Llacer.


Cal recordar que la delegació vallera esta també formada pels codirectors de les excavacions de Bolomor, Josep Fernández i Pablo Sañudo, amb projeccions sobre el jaciment i informació sobre les actuacions dutes a cap i les futures per convertir el complex de Bolomor en un Centre Arqueològic Experimental (CAREX).

La  fallera major de Tavernes, Begoña Bononad, i el president de la Junta Local Fallera, Carlos Merenciano, són també a FITUR amb l’objectiu de donar a conèixer les nostres falles, que enguany ja entren totalment dins de la categoria de  Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Elaboració pròpia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.