diumenge, 11 de juny del 2017

Milers de manifestants demanen un finançament just per als valencians





La manifestació de la Crida pel Finançament Valencià va reunir la vesprada d’ahir dissabte milers de persones a València. Més de 90 entitats i col·lectius es van manifestar per expressar el rebuig als pressupostos generals de l’Estat i demanar “les claus de la caixa” al ministre Montoro, responsable d’Hisenda.

“No als pressupostos, prou d’espoli” era el lema de la manifestació que ha eixit del Parterre a les 6 per acabar a la plaça de l’Ajuntament de València. A més s’han pogut llegir i escoltar consignes com ‘Volem les claus de la caixa’, ‘Per la retirada dels pressupostos generals de l’estat’ i ‘Contra l’espolic”. Al final de la marxa, s’ha llegit el manifest de la Crida.

Compromís, Podem, Esquerra Unida, ERC i la CUP, entre altres partits, s’han sumat a la mobilització per exigir la millora del finançament valencià i per a denunciar el pressupost de l’estat espanyol. Entre els assistents, hi havia el conseller d’Hisenda, Vicent Soler; la coordinadora nacional del Bloc, Àgueda Micó; i el secretari general de Podem, Antonio Estany.


L’organització ha explicat que la mobilització envia un missatge contundent al govern espanyol: “El poble valencià diu prou a continuar espoliat, infrafinançat i en una situació de marginació”. S’ha demanat a les institucions valencianes que no els tremole el pols a l’hora d’exigir a l’estat espanyol un canvi radical de la política econòmica.

També s’ha demanat a la societat civil que siga conscient que cal mobilitzar-se perquè les reivindicacions siguen ateses. “El País Valencià fa molt temps que està fart de suportar polítiques de discriminació que vénen des de Madrid”. 

El diferent finançament dels valencians respecte a altres autonomies “afecta directament a l’educació, la sanitat o les proteccions socials, a més de ser un greuge en matèria d’infraestructures i inversions. Afecten les condicions de vida dels valencians i això exigeix una resposta popular”.  


La Crida pel Finançament Valencià té el suport de prop d’un centenar d’entitats cíviques, culturals, econòmiques i sindicals, a més de càrrecs electes de gairebé una cinquantena d’ajuntaments i representants polítics de les institucions valencianes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.