Avui s'ha celebrat el II
Concurs Gastronòmic Popular d’Arròs al Forn amb Cigrons i Panses per aficionats en les instal·lacions del restaurant Mediterrani. Maria Ciscar, de la falla Prado, ha estat la guanyadora mentre el segon premi ha estat per a Raül Herrero, de la falla La Dula. (fotografies part superior). La nostra enhorabona.
Els participants han hagut de confeccionar una cassola d'aquest plat típic de Tavernes de la Setmana Santa, i més en concret el Dijous Sant, amb les característiques de no dur carn entre els ingredients, sinó cigrons i panses i mandonguilles d'abadejo, com es pot observar a les fotografies.
Segurament el costum de preparar aquest arròs ve de la prohibició de menjar carn en temps de Quaresma, i per tant haver de substituir aquest ingredients per altres que donaren bon sabor, com és el contrast amb les panses o l'abadejo de les mandonguilles. També es costum posar castanyes seques, i fins i tot els altres ingredients com la cabeça d'alls secs i la tomaca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.