dijous, 16 de febrer del 2017

Córrer per una noble causa: per la igualtat i contra la violència de gènere


Un any més l'Ajuntament de Tavernes s'implica a fons en la commemoració del Dia de la Dona (el 8 de març) i ho fa a través de diversos actes entre els quals cal citat la celebració de la  XVI Cursa del Dia de la Dona que enguany te com a lema “Corre per la igualtat i contra la violència de gènere”.

La implicació de l’Ajuntament, a través de les regidories d’Igualtat i de la regidoria d’Esports, es manifesta també mitjançant dos dies d’actes culturals i esportius per tal de commemorar l'efemèride del dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona.


Dijous dia 2 de març: La Casa de la Cultura acull a partir de les 17:20 hores "Art Viu al Carrer", on l’artista Cristian Miñana començarà un quadre de Frida Kahlo que acabaran els alumnes del taller del centre del dia. A més, els veïns de Tavernes podran pintar en homenatge a les dones i per la igualtat en els panells que es muntaran en la plaça de l’Escriptor Rafael Chirbes.

També el vestíbul de la Casa de la Cultura acollirà l’exposició a gran escala de biografies de dones rellevants en la història. I en el sala d'exposicions del soterrani tindrà lloc el monòleg “De categoria internacional”, a les 20 hores.


Divendres dia 3 de març:  Actes esportius amb dos partides de raspall, una de dones aficionades i una altra de categoria professional en el trinquet del poliesportiu municipal.

Eixe dia se celebrarà la cursa de la dona “Corre per la igualtat i contra la violència de gènere”efectuarà el tret d’eixida a les participants a les 19:30 hores des de la plaça Major. Hi haurà un dorsal zero, voluntari, a favor de l’Associació Dorotea d’ajuda i suport a les víctimes de violència de gènere, situada a Sueca, i que atén dones de tota la Valldigna.

A la cursa, lligada a la campanya de conscienciació contra la violència de gènere “No és No”, hi assistiran el secretari autonòmic d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Alberto Ibáñez Mezquida, i la diputada de Turisme, Pilar Moncho, que donaran a conèixer el guanyador del concurs de dibuix “Dibuixant per la igualtat”.

3 comentaris:

  1. Cotorra i les inscripcions on es realitzen i a quin hora?

    ResponElimina
  2. Se suposa que, com tots els anys des de fa molts anys, les inscripcions es fan abans de la cursa. T'hi apuntes i el donen el dorsal i la samarreta.

    ResponElimina
  3. Una hora antes en la plaza, una incripció per persona.

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.