dimecres, 14 de desembre del 2016

Ni fet gravíssim, ni lamentable: L’Ajuntament va actuar correctament




El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana ha comunicat que l’Ajuntament de Tavernes no va vulnerar cap dels drets, llibertats o principis reconeguts en la Constitució Espanyola i en l’Estatut d’Autonomia. Per tant l’Ajuntament va actuar correctament penjant dos símbols històrics valencians: el Penó de la Conquesta i la senyera del Consell preautonòmic per a commemorar el dia 9 d’Octubre. 
 El síndic de greuges, que és José Cholbi Diego, del PP, ha comunicat a l’Ajuntament de Tavernes que al contrari del que li va denunciar la Plataforma Valencianista Valenciana (PLV) el consistori no va cometre cap il·legalitat en exhibir en el balcó de l’Ajuntament del Penó de la Conquesta del rei Jaume I i la senyera oficial del Consell Preautonòmic del País Valencià per a celebrar el dia 9 d’Octubre. 
 Com a conseqüència, el síndic de greuges ha tancat l’expedient i ha arxivat la queixa que va rebre, juntament amb la resta d’actuacions. 
La denominada PLV es queixar al síndic de greuges perquè l’Ajuntament de Tavernes havia homenatjat dues de les senyeres històriques valencianes dins dels actes del 9 d’octubre. 
 Tal com va recordar l’alcalde Jordi Joan en el parlament institucional els valencians tenim dos punts claus en la nostra història, un més antic amb el naixement com a poble amb Jaume I i un més modern, la recuperació del nostre autogovern, aconseguit gràcies al gran treball del Consell del País Valencià. 
Per això, afirmava l'alcalde, l’Ajuntament havia homenatjat les dues fites històriques amb la penjada al balcó de l’Ajuntament del penó de la conquesta del rei Jaume I, fundador de l’antic Regne, i la senyara que va ser oficial durant cinc anys del Consell Pre Autonòmic, govern fundador diríem del poble valencià modern. 
Senyera del Consell: quatre barres amb fons groc comú a la Corona d'Aragó i enmig l'escut de la Generalitat. Va ser bandera oficial de la nostra preautonomia durant cinc anys.
 
No hi havia banderes catalanes al balcó, sinó valencianes.

Nosaltres ho vam dir en la crònica d’aquells dies: no hi havia banderes catalanes al balcó de l’Ajuntament sinó dues senyeres valencianes i ben valencianes i ben històriques. I això ho ha reconegut ara el síndic de greuges. Qüestió a banda és el desconeixement que molts valencians tenim de la nostra pròpia història.
 Cal recordar també que aquells dies no es va llevar cap bandera oficial del seu lloc: les banderes oficials (Espanya, Comunitat, Europa) van continuar hissades i ben hissades en els pals oficials de la Plaça Major. 
 El que és més lamentable en tot aquest afer és, com hem dit, comprovar una vegada més l’autoodi d’alguns valencians i el desconeixement de la nostra història que tenen determinats grups, sobre tot secessionistes, i fins i tot algun partit polític, que diuen defensar la nostra identitat però són incapaços de consultar qualsevol manual de història per eixir de l’errada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.