El clima que hem gaudit fins fa poques dies i la tipologia dels municipis de la comarca, unit al gran nombre de vies de transport, fan de la Safor-Valldigna una zona molt propícia a l'aparició del mosquit tigre, segons ha explicat Ricardo Jiménez, catedràtic de control de plagues de la Universitat de València.
El mosquit tigre va experimentar un augment el passat octubre, amb les conseqüències de més i molestes picades en els pobladors. Jiménez afirma que no és a l'estiu quan es produeix un creixement de la població de mosquits tigre, sinó que és octubre la millor època perquè la temperatura és òptima per a la seua supervivència. “No li agraden els 32 graus de màxima que es registren a l'agost, però els 24-25 d'ara són perfectes per a ells”.
Per tant, hem de tindre en compte aquestes circumstàncies i vigilar i continuar amb les mesures preventives a aplicar en les nostres cases: gens d'aigua entollada en macetes, abeuradors de mascotes, i vigilar els llocs on puga embassar-se, cas de terrasses o balconades. Sobre tot a partir d'abril i fins l'octubre.
La situació urbanística dels municipis a la Safor amb nuclis molt pegats i molts polígons industrials afavoreix el trànsit de persones i vehicles i també l'expansió del mosquit tigre, que aprofita les vies de comunicació.
Ricardo Jiménez explica que el mosquit tigre “viatja amb nosaltres. No és com el comú, que vola molts quilòmetres, sinó que va en cotxes, camions, contenidores o caixes de transport”. Quan arriba a un nou lloc, cerca on posar els seus ous, per la qual cosa s'ha d'anar amb compte amb l'acumulació d'aigua en zones a l'aire lliure com a jardins, terrasses i altres.
L'altre dia em vaen picar.
ResponElimina