“Cítrics, noves varietats” va ser el títol de la xerrada que organitzada per AVA-Asaja i en col·laboració amb la regidoria d’Agricultra, que dirigeix Javi Escrihuela, va impartir el tècnic del Servei de Desenvolupament Tecnològic de l’IVIA, José L. Pardo, a la Casa de la Cultura.
Unes 60 persones van assistir a les explicacions sobre les noves varietats híbrides de mandarines, taronges i llimons. Una jornada molt interessant, sobre tot pel format que va tindre la xerrada, taula rodona, on la gent podia interrompre i preguntar sobre qualsevol tema.
Això va facilitar que els assistents pogueren eixir dels dubtes amb preguntes sobre quants kilos podia fer cadascuna de les varietats explicades, si eren o no sensibles a la malesa, el tractament que calia fer, si eren sensibles a la clareta, si eren productives... moltes qüestions les que van eixir, i molt dubtes que es van aclarir, sobre tot de varietats noves, com la M7 de la navelina, la fukumoto, la barberina de les valències o la Powell de la naval.
Els assistents, majorment agricultors, van quedar molt contents en assabentar-se al llarg de les tres hores que va durar l’acte (de les 18 a les 21 hores) que hi ha varietats noves i que poden accedir a elles sense haver d’anar a morir, com se sol dir, al club de varietats Biogold. I també de saber que no cal anar a buscar altres produccions alternatives, com el kaki, kiwi o alvocat (en castellà “aguacate”) per tindre diversitat de varietats de clementines i taronges que poden ser productives
Molt bona i productiva la xarrada ja que ara sabem que no cal buscar produccions alternatives en quan ací tenim noves varietats de citrics.
ResponEliminaGràcies a AVA i a la regidoria d'agricultura per haver fet possible aquesta xarrada.