Imatges com aquestes de les fotos es volen evitar |
L’Ajuntament de Tavernes va aprovar en el plenari de dilluns la nova ordenança sobre Circulació, Trànsit i Seguretat Vial, aprovada amb els vots del Govern Municipal mentre el PSOE s’abstenia i el PP votava en contra.
Malgrat ser una ordenança amb gran complexitat i molts punts, i que abraça totes les qüestions de circulació, multes, aparcaments, etc... només el pas de cavalls pels carrers del casc urbà, tant al poble com a la platja, va suscitar polèmica. Sobre tot el punt on l'Ajuntament demana als propietaris que es facen responsables de la neteja dels excrements dels animals, i aquell que no estiga disposat a netejar-los, que busque algun altre remei perquè les cagades no caiguen al carrer i embruten la via pública.
L'Ajuntament no obliga a posar bolquers als cavalls
Un tema a aclarir i de pas rectificar els titulars que avui podem llegir als dos diaris amb informació comarcal: Al contrari del que diuen en els titulars (que adjuntem) l'Ajuntament no obliga a dur paquet o bolquer a cap animal. L'Ajuntament només obliga a que es netegen les caguerades, una acció que correspon al propietari que se n'ha de fer responsable. I això només afectaria dins dels nuclis urbans. I si el propietari no vol netejar-les, que busque el mitjà o la manera que millor considere.
Com indicava la regidora Llum Sansaloni, responsable de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, és una qüestió de salubritat i higiene i que anava en benefici de tots els ciutadans.
L'Ajuntament no obliga a posar bolquers als cavalls
Un tema a aclarir i de pas rectificar els titulars que avui podem llegir als dos diaris amb informació comarcal: Al contrari del que diuen en els titulars (que adjuntem) l'Ajuntament no obliga a dur paquet o bolquer a cap animal. L'Ajuntament només obliga a que es netegen les caguerades, una acció que correspon al propietari que se n'ha de fer responsable. I això només afectaria dins dels nuclis urbans. I si el propietari no vol netejar-les, que busque el mitjà o la manera que millor considere.
Titulars de premsa que no s'adiuen a la realitat |
Com indicava la regidora Llum Sansaloni, responsable de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, és una qüestió de salubritat i higiene i que anava en benefici de tots els ciutadans.
No va ser l’únic punt a tocar respecte als cavalls, car l’ordenança contempla també la prohibició de que els cavalls passegen per la platja en temporada estival, és a dir, entre el 15 de juny i el 15 de setembre. No obstant l’Ajuntament deixa la porta oberta perquè si alguns propietaris volen fer alguna activitat, se’ls donarà permís.
L’alcalde Jordi Joan va ser ben explicit: les lleis vigents prohibeixen el pas de cavall pel nucli urbà, no obstant això assegurava que el govern municipal havia volgut ser flexible i havia suavitzat la norma, sempre i quan els propietaris de cavalls contemplen les indicacions de l’ordenança.
La regidora Llum Sansaloni |
La regidora Llum Sansaloni, també va ser ben clara: no és una norma perquè sí, ni un capritx del govern municipal, com alguns semblaven voler creure, està contemplat en les lleis vigents i l’objectiu no és altre que garantir la seguretat del trànsit i de les persones a l’estiu, quan augmenta en gran mesura la presència de vehicles i vianants en la platja i, com tot el món ha comprovat més d’una vegada, el trànsit de vegades es fa complicat.
La regidora va indicar respecte a les cagades de cavalls que allò que ningú vol és que els veïns es troben caguerades enmig del carrer, cosa que ha passat en més d’una ocasió, i com indicava, molts veïns havien expressat la queixa a l’Ajuntament perquè després d’actes amb cavalls s’havien trobat amb els excrements enmig de la via pública.
Per al govern municipal, en paraules de la seua regidora, l’ordenança en allò que afecta els cavalls és ben positiu, perquè s’ha suavitzat la llei que és més estricta, permet als genets de muntar a cavall i dona una garantia al ciutadà valler de netedat, salubritat i higiene en no trobar-se “regalets” en ple casc urbà.
El PP donant la nota
Cal indicar que l’ordenança no era la primera vegada que es duia a plenari. De fet, en un altra ocasió es va quedar sobre la mesa a instàncies del PP, que argumentava que calia estudiar millor els punts polèmics i volien presentar altres propostes.
El PP finalment va donar la nota i va votar en contra argumentant que no s’havien tingut en compte altres opinions ni s’havia consensuat amb els propietaris de cavalls. Però.. ¿qui havia d’haver presentat les noves propostes després de demanar la paralització de l’ordenança fa uns mesos? Lògic, el partit que ho va demanar, però que nosaltres sapiguem el PP no ha presentat cap de les mesures o propostes que ara volen es consensuen amb els propietaris de cavalls.
De tota manera, el PP pot fer ara el que no ha fet durant el temps de redacció i millora de l’ordenança: presentar al·legacions, però sobre tot esperem del PP que les presente amb l’exigència de que l’ordenança exigesca el compliment estricte de la llei respecte al pas de cavalls pel carrer. Segur que no ho farà.
Considerem que en el plenari es va crear una falsa polèmica interessada quan la solució triada pel govern municipal de Compromís no impedeix ni prohibeix el passejar en cavall per Tavernes. Més bé al contrari, suavitza la llei perquè els propietaris passen del no res, de no poder circular els cavalls per la via pública perquè així ho marca la llei, i els autoritza a poder-ho fer sota unes determinades condicions ben senzilles i fàcils de complir: sol·licitar-ho i procurar que no queden caguerades enmig del carrer.
Com es veu, hi ha una bona diferència i a qui beneficia és al propietari que pot practicar el seu hobbi/esport. Ara, si això no ho volen vore els propietaris... O sinó... el camí és ben senzill, que s’aplique la llei en els termes que expressa, ¡y aquí paz y allà gloria!".
Les caguerades són les mateixes
La regidora Llum Sansaloni explicava que les mesures que inclou l’ordenança per permetre el pas de cavalls per la via pública no és un invent de Tavernes, i altres ciutats l’estan aplicant, cas de Sevilla o Còrdova.
Davant això, hi ha gent que considera que en les ciutats andaluses està ben feta eixa norma, però no a Tavernes on el pas de cavalls és una cosa esporàdica – però cada dia és més freqüent – i per tant no cal eixes mesures.
I nosaltres preguntem: ¿Quina diferència hi ha entre les caguerades dels cavalls andalusos i dels valencians? És que de cas les caguerades no són les mateixes? O és que els veïns de Tavernes són menys que els cordovesos i sevillans i han d'aguantar la "caca" enmig del carrer?
Publicat originalment el 8 de juny a les 08:11 hores
igual volen fer con antigament, que una persona anava per els carrers en un cabaçet i anava arreplegant els bunyols (caguerades) dels cavalls per a fer fem i fer negoci, tot siga per guanyar-se uns eurets.
ResponEliminaTrobo molt encertada aquesta normativa, tot i que igualment hauria d'aplicar-se per a tots els animals i tenint en compte que els cavalls embruten la via publica, però la part per on circulen els vehicles i no per les voreres, on transiten les persones i que quan es trepitja una no és precisament de cavall, que no se que valdria mes, igual del dany que causen les mascotes canines al mobiliari urbà i al decòrum de la ciutat, així com les olors que produeixen i mes en temps de calor. Ni tinc gos, ni gat, ni cavall, pel que crec el meu comentari és força neutral. Tots tenim dret a tot, però al que mes tenim dret és a ser respectats i això ens ho hem d'aplicar tots sense excepció
ResponEliminaEls titulars de la premsa son prou cridaners i pareguts.
ResponEliminaEl ABC també trau la noticia amb un titular més fort.
ResponEliminaCotorreta, cotorreta, no manipules. En la redacció de la ordenança l'Ajuntament sí que "obliga" a posar bolquer. Aclareix després que s'ha d'assegurar que es netege la calçada però voleu amagar que es gasta la paraula "bolquer". Segur que el Govern se n'ha adonat de que hauria pogut incloure el mateix punt però sense posar bolquer i ara intenteu tapar-ho. Menys mal que està la documentació.
ResponEliminaAcí la tens:
"6. La circulació de cavalls i carruatges pel nucli urbà de població i platja requerirà que els cavalls estiguen dotats de bolquer, element similar que evite la caiguda d'excrements en la calçada o, en tot cas, que s'assegure que el portador de l'animal arreplegue els excrements, com assenyalen les ordenances d'animals domèstics i netedat urbana".
Si ens estàs donant la raó:
ResponElimina"o en tot cas que s'assegure que el portador de l'animal arreplegue els excrements com assenyalen les ordenances d'animals domèstics i netedat urbana".
O siga l'ordenança de circulació ens remet al que diu i mana primer l'ordenança d'animals domèstics i netedat urbana existent: el propietari està obligat a netejar de la via publica tot allò que ha embrutat la seua mascota o animal del qual es propietari.
I si no vol baixar-se del cavall o carruatge per netejar el carrer quan faça caca, aleshores és quan cal buscar eixa solució denominada de bolquer.
Això és el que nosaltres entenem i comprenem és l'esperit de l'ordenança municipal: primer obligació de netejar del propietari i si no vol netejar que busque un mitjà perquè l'animal no embrute.
Jo crec que han entes algo diferentpq en pareix mokt be que arreplegen les cagerades els amos
ResponEliminaJo més bé crec que el que feu és interpretar el que vos interessa i, de passada, seguir amb la vostra creuada en contra de la premsa quan hi ha alguna cosa, per poc que siga, que no us agrada.
ResponEliminaVosté creu? Nosaltres no.
ResponEliminaHem donat moltes mostres i exemples de com actua una determinada premsa. Tots sabem com respira i quin objectiu té eixa premsa. No és que no ens agrade o deixe d'agradar alguna cosa, cadascú ha de fer la seua tasca, però simplement li demanem que la faça des de l'objectivitat, que brilla per la seua absència.
Publicat en La Razón
ResponEliminaCaballos equipados con pañales
25 de mayo de 2012. 04:00h
Sevilla- Es un ejemplo de «micropolítica» y, al mismo tiempo, una reivindicación histórica, que mejorará la calidad de vida en el día a día de los sevillanos: los equinos del casi centenar de coches de caballos que hacen rutas turísticas por el centro de Sevilla y el Parque de María Luisa llevarán una denominada «bolsa de excrementos» o dispositivo colocado entre los cuartos traseros de los animales y la parte delantera del vehículo.
Leer más: Caballos equipados con pañales http://www.larazon.es/historico/5911