dissabte, 13 de febrer del 2016

El govern municipal de Compromís celebra una assemblea ciutadana ( i 2a PART)

Explicació de Quique Chofre
Una qüestió prèvia: davant la durada de l’assemblea i el gran conjunt de temes tractats, hem considerat dividir la crònica en dues parts amb l’objectiu d’oferir al ciutadà i lectors de la Cotorra la màxima informació. 

Després de les intervencions de l’alcalde Jordi Joan en pressupostos, col·lector platja i piscina, el regidor Quique Chofre, responsable de Participació Ciutadana i Transparència, va explicar el projecte de “regidors de barri” que vol instaurar el govern municipal de Compromís amb l’objectiu que la ciutadania, per barriades, per un costat puga elegir allò que considera és prioritari a executar en obres en cada zona així com donar a conéixer a l’Ajuntament les inquietuds i propostes de cada barri. 
Les barriades de Taverenes
 
Quique Chofre en concret va assenyalar com objectius principals, entre altres arreplegar de primera mà les inquietuds dels veïns de cada barri, identificar les mancances d’estructures i serveis que hi ha i, a partir d’ací, establir la proposta de millora d’aquestes infraestructures i serveis i finalment promoure activitats que promoguen la cohesió del barri. 

Per tal de dur a cap aquesta proposta d’implicació veïnal en assumptes de la ciutat, el govern de Compromís havia pensat en la instauració d’un responsable per barri, una mena de “regidor de barri” que es vol siga el pont entre Ajuntament i barriada. 

Quique Chofre va donar a conéixer la proposta del govern municipal quan a regidors de barris, recollida en una de les imatges que il·lustren aquesta noticia. Així mateix va donar a conéixer el calendari establert per a una primera reunió-presa de contacte, i allí ja es decidiria l’esquema de treball i de reunions a efectuar. També es pot consultar en una altra de les il·lustracions de la notícia. 

Finalment el regidor de Participació Ciutadana va explicar els processos de consulta a la ciutadania i que s’havia començat amb la consulta sobre el model de festes del poble.
Els ciutadans pregunten, el govern respon

Arribats ací es va obrir un torn obert de paraula on els ciutadans que ho desitjaren van poder preguntar obertament, i on el govern municipal no va defugir cap de les qüestions, participant en les respostes a més de l’alcalde els regidors Llum Sansaloni i Josep Llácer, per ser temes de la seua responsabilitat. 

En aquest punt, es va tornar a insistir sobre la piscina, amb una pregunta sobre el fet que hi havia comunitat en la platja que manté una piscina tot l’any i l’Ajuntament no ho pot fer. 
L’alcalde Jordi Joan va recordar que és una comunitat amb centenars d'habitatges i que el manteniment el paguen religiosament tots els veïns i que no era el cas de la piscina de Tavernes on estàvem parlant encara dels costos de l’ordre de milió i mig que pot suposar només recuperar la concessió i acabar les obres. Després ja s’haurien de considerar les despeses de manteniment i demés. 

Un altre veí va preguntar sobre els cost dels regidors a les arques municipals. L’alcalde va recordar que hi ha un apartat en el web municipal de lliure accés que els indica per passar a desglossar, un a un, el que perceben tant els regidors alliberats, com càrrecs de confiança, com tota la resta de regidors, govern i oposició, per assistència a plenaris, comissions i demés òrgans col·legiats. Això suposa un cost de més de 300.000 a l’any i no 500.000 com volia el veí de la pregunta. 

L’alcalde va també remarcar que l’Ajuntament de Tavernes paga als regidors alliberats un 20% menys del que té establit el Ministeri d’Hisenda i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a pobles com Tavernes. 
Llum Sansaloni responent sobre el cementeri i mercat
 El cementeri va ser un altre dels temes tractats on la regidora Llum Sansaloni va desmentir la falta d’inversions en el recinte municipal i va remarcar que el govern de Compromis ha invertit en aquests darrers anys molt més que anteriors governs, passant a explicar la millora de la part vella del cementeri que mai havia tingut una reparació i manteniment, els nínxols fets, els nous columbaris, el Jardí de la Memòria per a les cendres dels difunts incinerats i els projectes de construcció de nous ninxols. 

Nomes li va faltar dir, ho diguem nosaltres, que els problemes actuals són la conseqüència d’una falta de planificació de passats governs quan a qüestions bàsiques com ampliació del cementeri i més nínxols. 
 El mercat municipal i la falta de mercaders va ser un altre dels temes tractats, on la regidora Llum Sansaloni va dir que des de l’Ajuntament s’ha donat el màxim de facilitats per a poder obrir un negoci al mercat i que, fins i tot, els preus eren molt assequibles. També va indicar que caldria un punt més d’implicació de tot Tavernes i que veiés el mercat com un lloc de proximitat, amb atenció personal i que ofereix tot tipus de productes, al mateix nivell que ho poden fer els supermercats de la zona. 

Veïns de la platja preguntaren pel projecte que es du a cap en el llac de la Goleta, que consideraren necessari, així com la necessitat d’actuacions que evitaren s’embrutara l’aigua. 

Les obres i millores en el cementeri no paren

El regidor Josep Llácer va explicar en detall tot el projecte que s’està duent a cap per recuperar el llac, els sistemes de filtratge natural d’aigua, la instal·lació de zones en vegetació perquè ajude a les tasques de regeneració natural i a eliminar els nutrients del fonts, així com el sistema de clavegueram que s’instal·lara per evitar els entrades de brutícia del carrer.
El mateix Josep Llácer va indicar a preguntes d'un veï que està en vies de solució el lloc perquè els xiquets de l'Escola de Ciclisme puguen fer entrenes.  




També va eixir a col·lació la relació entre els objectius i propostes de la Taula de Mobilitat i les reunions per barriada, on el regidor Quique Chofre va recordar que no són el mateix perquè mentre la Taula de Mobilitat feia unes propostes a llarg termini i sobre un model concret de ciutat, les reunions de barriada era per a proposar actuacions concretes, que es podien fer dins del pressupost de l’any o de manera immediata perquè l’Ajuntament rep alguna subvenció a ajuda d’entitats com per exemple la Diputació.

2 comentaris:

  1. Estaria be que es pasaren pel carrer del musical, q la acera esta feta pols i demanar-li a la falla mes civisme, musica a tope sempre i escurant els calderos al carrer

    ResponElimina
  2. Bona iniciativa la de les reunions dels barris pero he de dir que la agrupació de barris que ha fet l'ajutament en les 2 primeres reunions és rara.
    Juntar Cantalot, Magraner i centre i deixar fora Divina Aurora no és molt coherent.
    I parlar el mateix dia de Divina Aurora, Colon i Lepanto tampoc és masa coherent.
    L'ajuntament sabrà perquè ho fà però a mi em sembla rara eixa agrupació de barris.
    Ja saben en quin lloc es faran les reunions?

    ResponElimina

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.